Contrazicerile politice l-au băgat în spital – Bataie cu iz electoral la Zăvoi

UPDATE Iată ce spune și poliția despre acest caz: La data de 29 mai a.c., în jurul orei 16.15, polițiștii orașului Oțelu Roșu au fost sesizați cu privire la faptul că în zona denumită ,,Pe Văi”, sat Măgura, un bărbat din Zăvoi, în vârstă de 51 de ani, a fost agresat de către mai multe persoane.

Deplasându-se la fața locului, polițiștii au identificat apelantul și bărbatul lovit, care a declarat faptul că în timp ce se afla cu vacile la păscut în zona denumită ,,Pe Văi”, situată în afara localității Măgura, a observat trei persoane care au coborât dintr-un autoturism aparținând unui bărbat în vârstă de 47 de ani, din Zăvoi. La indicațiile acestuia, cei trei s-au năpustit asupra lui și l-au lovit cu pumnii și picioarele.

Bărbatul rănit a fost transportat la spital pentru îngrijiri medicale.

S-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de loviri sau alte violențe.

Campania electorală este la un pas de a se termina. Cu mici excepții, se pare că a fost o campanie liniștită, fără prea multe evenimente. mai un afiș al unui candidat pus peste un altul, mai câte un atac prin presa ,,liberă și aservită” cum spun câte unii, mai câte o roabă de nisip ca mită electorală pe la Zăvoi. Cu toate acestea, se pare că acum la final de campanie, spiritele se aprind- tot la Zăvoi.

Am primit pe adresa redacției un e-mail și un set de poze ale unui cetățean din Zăvoi – bătut măr. Mai bine spus, acestea ne-au fost trimise de către fiul bărbatului, Ionică Iulian Borca, cel care ne-a povestit și ce s-a întâmplat la Zăvoi.

Borca Filip născut în 1964, cu  domiciliul în satul Măgura din comună Zăvoi, se afla duminică cu animalele la păscut și le păzea pe câmpul satului lângă şoseaua ce leagă localitatea Zăvoi de localitatea Maru. La un moment dat, pe drum a apărut o maşină în care se afla viceprimarul comunei Zăvoi, Gander Petru. Acesta era însoţit de trei persoane necunoscute. Se pare că între Borca – cel ce a luat bătaie și viceprimarul Gander Petru, ar fi avut loc o contrazicere pe teme electorale, mai exact, Borca ar fi spus că votează cu o altă formațiune politică decât cea din care face parte Grander Petru.

De la vorbe s-a trecut la faptă iar Borca Filip a fost bătut cu bestialitate ,,că nu a vrut să voteze cu candidatul lui Gander la primăria Zăvoi”. Borca Filip  a fost lăsat inconștient pe câmp unde a fost găsit de un consătean  în stare de inconştienţă. Omul a sunat la 112, la fața locului a sosit un echipaj de ambulanță care l-a transportat pe Borca la Spitalul de Urgență din Caransebeș. Acesta are capul spart în cinci locuri, dublă fractură și a fost operat deja la o mână și din păcate, nu poate să vorbească decât cu foarte mare greutate și nu mai vede cu un ochi.

Fiul bărbatului bătut, Ionică Iulian Borca, a declarat în exclusivitate pentru www.infocs.ro că starea tatălui său este foarte gravă și având în vedere starea pacientului, medicii i-au interzis orice efort și până în prezent a dat doar o declarație la poliție. De asemenea, el spune că se teme să meargă acasă fiindcă a primit amenințări și el. Ba mai mult, se pare că doi ciobani din Măgura care ar fi văzut ce s-a întâmplat pe câmp, ar fi fost și ei amenințați și sfătuiți de ,,cineva” să tacă exact ca și când nu ar știi și nu ar fi văzut nimic.
ATENTIE – IMAGINI SOCANTE!


Am încercat să obținem un punct de vedere și al domnului Gander, dar la Primăria Zăvoi, cel mai bine răspunde fax-ul. Vom încerca și marți și vom reveni cu un material video de la Zăvoi și Caransebeș.

Comentarii

comentarii