Contre pe salarii – consilierii social-democrați au părăsit sala la sedinta CL Resita VIDEO

Votul privind diminuarea salariilor angajaților Primăriei cu 10% a generat un adevărat scandal în Consiliul Local Reșița. În semn de protest, consilierii social-democrați au părăsit sala.
Angajații din Primărie Reşita vor avea salariile mai mici cu 10% începând cu luna viitoare. Asta s-a propus consilierilor locali spre aprobare, însă aprobarea actului administrativ nu s-a făcut în liniște: mai întâi Liviu Gârtoi, președintele sindicatului angajaților din Primăria Reșița a semnalat, că hotărârea nu este una legală și că nu prevede niciuna din soluțiile rezultate din negocierile purtate.

Sindicaliștilor li s-au alăturat și aleșii social-democrați care în semn de protest au părăsit sala de sedinte. Proiectul de hotărâre a fost aprobat cu votul majoritatii consilierilor liberali, de la Partidul verzilor și PMP.

În prezent, în administrația publică reşiţeana lucrează aproape 700 de persoane, iar circa o treime din cheltuieli o reprezintă salariile. Diminuarea cu 10% reprezintă doar o primă măsură pe care o ia Primăria Reșița. O altă măsură va fi diminuarea cu 8-10% a numărului de angajați.

Sindicatul angajaților din primărie se va adresa instanței cerând să anuleze această hotărâre a forului deliberativ din municipiul de pe Bârzava.

Comentarii

comentarii