Contre si lupte ,,sportive amicale” intre Hogea si Dacica

Directorul DJSP Caraș răspunde acuzațiilor lansate de Adrian Dacica asupra lipsei de transparență în întocmirea Top Sport, cei mai buni 10 sportivi ai anului 2016. Directorul Direcției pentru Sport și Tineret, Cătălin Hogea, a ținut o conferință de presă ca replică la cele declarate cu o zi în urmă, tot într-o conferință de presă, de Adrian Dacica, în calitate de antrenor, legat de realizarea topului celor mai buni sportivi ai anului 2016.

Hogea a precizat că intenția sa este de a lămuri aspectul realizării clasamentului și motivul pentru care a fost întocmit ”cu ușile închise”, fără participarea presei sau a autorităților locale.
”Vreau să îi reamintesc domnului profesor Dacica, pentru că el a făcut această afirmare, că în niciun an topul nu a fost întocmit cu presa sau cu autoritățile locale. Îmi pare rău că s-a ajuns la aceste discuții, îmi pare rău că, mai mult sau mai puțin, au fost atacați anumiți sportivi din acest clasament, mă refer la Marius Cocioran și Narcis Mihăilă și vreau să-i spun că nu eu am întocmit acest clasament și că a fost întocmit de cei 4 directori de la Clubul Sportiv Reșița, domnul Rusin, de la Universitatea Reșița, domnul Măzăran Octavian, de la CSS, fostul și actualul director, Tavi Bârsanu și Marius Crețanu împreună cu Dorin Voinea de la noi de la direcție”, a spus Cătălin Hogea.

Directorul DJST Caraș a precizat că TOP Sport se face după anumite rezultate și anumite grile de punctaj și că, la fel ca în anii anteriori, și de data aceasta topul a fost unul transparent și în favoarea sportivilor din cele 3 ramurisportive participante: atletism, box și lupte.
”Este păcat că acestor sportivi să nu li se recunoască meritele, este păcat să le dăm cu piciorul pentru că sunt niște sportivi foarte buni, este păcat că anul acesta în top sunt doar 3 ramuri sportive: atletism, box și lupte. Sper că la anul, din cele 12 speranțe olimpice pe care le avem anul acesta în top să regăsim, în topul cei mai buni 10 sportivi, pe foarte mulți dintre ei, că dacă nu, cu siguranță, și sportul se va duce mult în jos”, a mai spus Hogea.

Directorul direcției de sport a menționat că, deși a avut o discuție cu Adrian Dacica și i-a explicat cine a întocmit topul celor mai buni 10 sportivi, antrenorul și-ar fi exprimat nemulțumirea asupra întocmirii lui în conferința de presă de ieri care a avut ca tematică Campionatul Național de Lupte.

Comentarii

comentarii