Controale si verificari PSI in spitalele din Resita si judet VIDEO

Incendiu de la Secția de Anestezie și Terapie Intensivă de la Spitalul Județean din Piatra Neamț atrage controale la secțiilor de AŢI din țară, Acesta este și cazul secțiilor din Caraș-Severin de la Spitalele din Reșița și Caransebeș. Tragedia de la Spitalul din Piatra Neamț, în care au murit 10 pacienți internați pe secția de Anestezie și Terapie Intensivă iar mai multe cadre medicale au fost rănite în urma unui incendiu, a ridicat serioase semne de întrebare în ceea ce privește siguranța pacienților, mai ales în contextul pandemiei, în care aceste secții au fost extinse și dotate cu aparatură medicală.

Astfel atât Guvernul cât și Ministerul Sănătății au dispus controale la toate secțiile AŢI. Echipe mixte, formate din reprezentanți ai Direcțiilor de Sănătate Publică și Inspectoratului pentru Situații de Urgență, vor verifica secțiile AŢI. Se vor verifica la sânge instalațiile și modul de punere în funcțiune a aparatelor medicale. În Caraș-Severin vor fi verificate Secțiile de AŢI de la Spitalul Județean de Urgență din Reșița și de la Spitalul Municipal de Urgență Caransebeș.

La Spitalul Județean de Urgență din reșița instalația electrică de la Terapie Intensivă a fost verificată de asemenea în ceea ce privește siguranța la incendiu, unitatea spitalicească este dotată cu stingătoare și hidranți și urmează să se achiziționeze și detectoare de fum.

La SJU Reşita, întreaga instalaţie electrică este nouă, aceasta fiind redimensionata şi înlocuită în anii 2018 – 2019. În prezent, spitalul dispune de aproape 160 de stingătoare, 48 de hidranţi interior şi 6 exteriori. În prezent, spitalul caută fonduri pentru instalarea detectoarelor de fum.

Decizia inițierii unor ample controale vine după ce, sâmbătă seară, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Piatra Neamţ a avut loc un incendiu la secţia de AŢI.

Comentarii

comentarii

One thought on “Controale si verificari PSI in spitalele din Resita si judet VIDEO

  • 18 noiembrie 2020 la 11:30
    Permalink

    Sa mergeți și la spitalul de boli infecțioase Sud la Reșița sa vedem daca publica cineva un video este dezastru total mai ceva k la porci rușine plătim asigurarea de sănătate unde sunt bani ăștia suntem tratați cu șpagă altfel nimeni nu se uită la noi

Comentariile sunt închise.