Copiii de la Centrul ”Primăvara” au aflat în joacă informații despre Ziua Europei

Și copiii de la Centrul pentru Educație Inclusivă ”Primăvara” din Reșița au aflat informații despre Ziua Europei, și nu oricum ci printr-o colaborare cu alt centru și activități interactive.

Centrul ”Primăvara” Reșița a organizat activitatea ”9 mai – Ziua Europei”, o activitate desfășurată în cadrul campaniei ”Europa casa noastră”, campanie în care instituția este înscrisă încă de anul trecut. Această campanie a ajuns la a IV-a ediție și reprezintă punctul de vedere al reprezentanței comisiei europene în România.

Activitatea care a avut loc la Centrul Primîvara se desfășoară în cadrul unui parteneriat cu Centrul de Zi ”Maria”. Alți parteneri ai activității sunt: Centrul Europe Direct, care a oferit materiale informative și promoționale și Centrul Cristiana de la Bocșa.

Activitatea s-a vrut una interesantă și plăcută pentru copii ca aceștia să-și poată forma noțiunile de bază despre Europa, cum ar fi simbolurile Uniunii Europene, țările din Uniune, imnul și alte informații. A fost o activitate desfășurată în joacă dar pein care s-a încercat să se transmită copiilor informații despre Uniunea Europeană. Învățarea prin joacă a fost susținută și de către două eleve voluntare ale organizației ”Salvați Copii”care au făcut ca activitatea interactivă să fie plăcută și receptivă pentru copii, pentru că ”în joacă copiii învată mai mult și mai repede”, după cum a susținut Stolojan Sorina, consilier educațional în cadrul Centrului ”Primăvara”.

În cadrul acțiuni a fost organizată și o expoziție de desene realizate de către copii special pentru acest eveniment.

Comentarii

comentarii