Copiii reșițeni – Campionii naţionali și internaționali la înot

P1070344Puţini cunosc sacrificiul pe care copii şi tinerii care practică un sport de performanţă îl fac pentru a ajunge acolo sus, pe podium, în primele locuri. Două ore de antrenament zilnic, 6 zile pe săptămână, pentru cei din categoria copii, iar cei mari până la 9 antrenamente pe săptămână, sacrificii pe care le fac înotătorii. Există copii care se mândresc cu performanţe şi rezultate excepționale, la nivel naţional şi internaţional. Ieri s-au întors de la Campionatul Naţional de seniori şi juniori I, copii de la Clubul Sportiv Reşiţa, unde aceştia au obţinut două madalii la 50 m liber şi 100 m liber, prin Paul Petrescu, locul II şi un loc III la proba de 4X200 m liber-băieţi. La ultimul concurs la categoria copii, care a avut loc la Oradea „Memorial Herman Shir”, copii de la CSS Reşiţa au ocupat 4 locuri III la 2 probe de concurs, Baciună Roberta şi Popescu Denis.
Roberta este în prezent cea mai bună înotătoare a clubului la categoria copii, ea deţinând până în prezent 35 de medalii obţinute în decursul a 2 ani de când practică înotul de performanţă. Dintre acestea 19 medalii reprezintă locul I, iar restul locul II şi câteva medalii sunt de locul III. Antrenoarea Robertei Baciună este Nadia Câmpan care se poate mândri cu lotul de copii pe care îi antrenează.
La Concursul Național Poliatlon, tot la categoria copii, care a avut loc la Pitești, Roberta a urcat iarăși pe podium, cu locul II la 50 m bras, iar locul III a fost ocupat de fete la proba 4X100 metri mixt, o probă destul de dificilă, după cum precizează chiar antrenoarea Nadia Câmpan.
Tot luna trecută, în perioada 15-16 martie a avut loc Concursul Internațional Pamina, în Germania, un concurs foarte important la care au participat peste 800 de sportive din peste 27 de țări, inclusive America și Egipt, țări favorite în concurs. Și aici înotătorii reșițeni au urcat pe podium prin Roberta Baciună,locul III la 100 m bras și Denis Popescu, locul II la 100 m spate, categoria copii și locul III, Borca Lorena la juniori II.
La același gen de concurs , anul trecut în Grecia, Roberta a obținut la 2 probe diferite două medalii de locul I.
Toate aceste performanțe înseamnă sacrificarea timpului liber, a tot ceea ce face un copil obișnuit de vârsta lor, înseamnă bani investiți în costume de înot de calitate, bani pentru deplasări la concursuri, deși antrenorii fac uneori eforturi să obțină sponsorizări și să reducă din cheltuiala părinților.
Copii se pregătesc acum pentru concursul din Grecia unde vor participa 7 dintre cei mai buni sportive ai CSS Reșița.

Comentarii

comentarii