@Breaking newsActualitate

Copil de 9 ani atacat din senin și rănit de câinele vecinului

Un copil de 3 ani a fost mușcat in aseara de un câine periculos. Și nu pe un câmp sau undeva aiurea – minorul era cu tatăl său lângă blocul unde locuiește.Câinele a scăpat câteva secunde de supravegherea unui bărbat.

Articolul se vrea un apel la luciditate și normalitate și de ce nu, la oamenii legii să își facă datoria. Nu de puține ori am văzut copii sau fete – domnișoare siluete mergând la plimbare cu câini de talie foarte mare. Câini poate mai grei decât greutatea stăpânilor și care nu au botnițe așa cum cere legea. Și asta pe bulevard, printre copii, bătrâni și trecători in ideea că ,,animalul este blând, educat. că nu sare la alți câini sau la copii”. Poate că așa este – fiecare își vede animalul în felul său, dar trebuie avut în vedere că animalele – mai ales cele puternice – au comportament imprevizibil câteodată. Exact așa cum s-a întâmplat în cazul de la Lupeni. Și acela era un câine cuminte, ascultător, docil, dar cu o ,,scăpare” de moment, Să nu uităm că acest fapt poate avea urmări deosebit de grave – de la răniri și traume psihologice i până la cazuri de deces. Deci, nu credem că este așa de greu ca atunci când vă aflați în locuri publice cu câini mari, aceștia să aibă botniță.

Întâmplarea nefericită a avut loc aseară în jurul orei 21 când Poliția Municipiului Lupeni a sosit pe 112 un apel telefonic ce anunța că un minor in vârstă de 3 ani, dintr-un cartier al orașului, a fost  atacat de un câine. Și asta în timp ce se afla, alături  de unul dintre părinți, în lângă blocul în care locuiește familia.

Copilul care prezenta multiple mușcături  în zona gambei la piciorul drept, foarte speriat, dar în stare stabila, a fost transportat la Spitalul Municipal Lupeni, unde a primit îngrijiri de specialitate.  

Din primele cercetări, se pare că animalul – un câine cu caracteristici mofologice ce pot fi asimilate unei rase periculoase,  ar fi fost scăpat accidental  dintr-un apartament de către un bărbat care îl avea în grijă. Acesta este tatăl unei tinere –care este proprietara câinelui. În momentul de față, câinele se află în locuința deținătorului)

În cauză, polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunii de neluarea măsurilor de prevenire atacului canin și continuă cercetările în vederea stabilirii circumstanțelor comiterii faptei și luării măsurilor legale.

Comentarii

comentarii