Copilărim în siguranţă! Poliția și copiii de ziua lor!

Cu prilejul Zilei Internaţionale a Copilului, Inspectoratul de Poliţie Judeţean Caraş-Severin a fost gazda primitoare a unor minunaţi şi talentaţi copii de la Liceul de Arte „Sabin Păuţa” din Reşiţa. Astfel, vineri, 29.05.2015, I.P.J. Caraş-Severin a organizat o activitate de prevenire diferită de cele organizate în mod obişnuit, alegând să invite sediul instituţiei elevi de clasa a III-a de la un liceu în care artele sunt la ele acasă.

Activitatea a avut două părţi distincte, dar legate între ele prin tematica abordată. În prima parte, cu un pronunţat caracter educativ-preventiv, ofiţerii din cadrul Compartimentului de Analiză şi Prevenire a Criminalităţii au discutat cu copii pe tema siguranţei acestora acasă, pe stradă şi la şcoală, oferindu-le informaţii importante pentru reducerea riscului de victimizare. Au fost proiectate atât clipuri relevante din punct de vedere al subiectului abordat cât şi filmuleţe educative.
Desigur, fiecare elev a primit din partea organizatorilor materiale preventive legate de tematica abordată: flyere de prezentare a numărului unic pentru apeluri de urgenţă – 112, semne de carte cuprinzând sfaturi preventive, card-uri cuprinzând informaţii referitoare la navigarea în siguranţă pe internet etc..

În partea a doua a întâlnirii, având, de această dată, un pronunţat caracter artistic, a fost rândul copiilor să se exprime. Şi au făcut-o în cel mai frumos mod posibil, folosind desenul şi… muzica. În timp ce elevii au fost provocaţi să realizeze câte un desen care să reprezinte viziunea proprie referitoare la tematica activităţii – „Copilărim în siguranţă” –, o tânără artistă, eleva Giovanna Ciucă, a încântat deopotrivă colegii şi poliţiştii prezenţi cu câteva melodii minunat interpretate.

Dintre desenele copiilor pe tema „Copilărim în siguranţă!” s-a remarcat cel realizat de eleva Madina Roberta-Antonia.

Toţi elevii prezenţi la activitate au primit din partea poliţiştilor câte o diplomă de participare şi un mic cadou de ziua lor.

Comentarii

comentarii