Covid19 – Situatia la zi in Caras Severin – 6 amenzi aplicate

Covid19 – Situatia la zi in Caras Severin . Cinci cazuri, patru bolnavi, un vindecat – aceasta este pe scurt situatia imbolnavirilor cu coronaviisrus in Caras Severin. Criza coronavirus – Caras Severinul sta bine pana acum. Caraș-Severinul are acum 634 de persoane în autoizolare, în timp ce 117 au ieșit din acest protocol, urmând în aceste zile ca și alții să poată reveni în comunitate, pentru că se termină cele două săptămâni impuse de autoritățile sanitare. 60 de persoane se află în carantină.

Numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a rămas la 5, din care una dintre persoane a fost externată din spital. Există un disponibil de 502 paturi, dintre care deocamdată, 57 sunt ocupate. Bolnavii cu coronavirus sunt tratați la Timișoara Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Deci – nu sunt la Reșița.

Astăzi, 19 martie, a fost aplicată cea de a șasea amendă contravențională, unui cetățean care nu a respectat autoizolarea. Sprijinul a venit din partea Primăriei si al Politiei locale Moldova Nouă. Este vorba de un bărbat căruia i s-a aplicat o sancțiune in cuantum de 10.000 de lei.

Autoritățile fac un apel la cetățeni să fie responsabili și să nu părăsească domiciliile. Cu cât mai puțini cetățeni pe stradă – cu atât mai puține cazuri de îmbolnăvire. În plus, dacă cineva sesizează că are vecini aflați în stare de izolare și care părăsesc domiciliu, să dea dovadă de spirit civic și să sune la unul dintre numerele de telefon următoare: 0771790501, 0742250153 pentru autoizolaţi şi 0255217769 număr de permanentă DSP pt Covid 29.

Comentarii

comentarii