Crăciunul vine cu vreme neobişnuit de caldă – PROGNOZA METEO pe trei zile.

prognoza meteoPROGNOZA METEO. Duminică vremea se apropie din nou de normalul termic al datei din calendar in buna parte a tarii, dar in zonele de deal si de munte e mai cald decat in mod obisnuit pentru ca aici soarele e prezent pe cer in cea mai mare parte a tarii. In special in primele ore ale zilei norii acopera cerul in zonele joase de relief si local sunt asociati cu ceata. Trecator vor fi conditii de burnita sau fulguieli. Vantul nu se agita in nicio zona a tarii iar maximele se vor situa in general intre -1 grad in depresiuni si in zonele cu ceata persistenta si in jur de 10 grade, local in Banat si in dealurile sudice.
Luni in zonele de deal si de munte vremea va fi mai calda decat in mod normal in ultima decada a lunii decembrie si tot aici vremea e si in general frumoasa, cu cerul variabil. In schimb, in zonele joase norii acopera temporar cerul si mai ales dimineata va fi ceata asociata trecator si izolat cu burnita sau fulguieli. Doar in primele ore in nord-vest , izolat sunt sanse mai mari pentru ceva precipitatii mixte, slabe. Temperaturile maxime se vor situa in general intre 2 grade, in estul Transilvaniei si in zonele cu ceata mai persistenta, si 10, izolat poate chiar 12 grade, in zonele de deal din sud. Vantul sufla mai tare doar in zonele de munte.
VREMEA DE CRĂCIUN. Marti, in Ajunul Craciunului, tot de vreme calda pentru aceasta perioada avem parte la deal si la munte, unde cerul va fi variabil. In zonele mai joase, mai ales la campie si pe vaile raurilor local vor fi nori josi, ceata si trecator, mai ale in estul tarii, sunt conditii de burnita sau fulguieli. Vantul sufla ceva mai tare doar in zonele montane inalte. Tempraturile maxime se vor incadra in general intre 0 grade in zonele cu ceata mai persistenta si 11, poate 12 grade in Dealurile Banatului.
VREMEA DE CRĂCIUN. Ziua de 25 decembrie nu vine nici anul acesta cu ninsori, dimpotriva, in regiunile intracarpatice precum si la deal si la munte vom avea o vreme predominant frumoasa si mai calda decat in mod obisnuit. In celelalte regiuni norii josi, ce dau vremii un aspect mohorat, acopera cerul o buna parte a zilei si mai ales dimineata va fi ceata si izolat conditii de burnita sau fulguieli. Meteorologii prognozeaza in general maxime de la 1 la 11 grade. In a doua parte a saptamanii temperaturile raman mai ridicate decat mediile multianuale specifice sfarsitului de an. Trecator asteptam precipitatii slabe, indeosebi sub forma de ploaie in jumatatea vestica a tarii si mai putine ploi in rest. la munte local vor fi precipitatii mixte, asa ca mai ales in masivele inalte vor cadea si mult asteptatele ninsrori. In zonele joase, cu precadere cele din sud si est vor fi conditii de ceata.

Comentarii

comentarii