Credincioşii din Almăj au luat parte la hramul Mănăstirii Almăj-Putna  VIDEO

Credincioşii din Almăj au luat parte la hramul Mănăstirii. Sărbătoarea a fost încununată de prezența în mijlocul credincioșilor a Părintelui Lucian Episcop al Caransebeșului şi a număr de aproximativ 10 slujitori ai Domnului care au săvârșit serviciul divin in fata credincioșilor de pe Valea Almăjului și a unui grup de tineri din cadrul asociație „FII AI ROMÂNIEI „.

Evenimentul s-a desfășurat în altarul de vara al așezământului monahal, începând cu ora 09:00, cu Sfânta Liturghie și s-a terminat pe la ora 13:30, cu un moment înălțător de cinstire a acestei mari sărbători.
La finalul slujbei religioase, toți participanții au primit din partea organizatorilor anafură și câte o icoană cu Fecioara Maria.
La mănăstirea Almăj-Putna situată în satul Putna, comuna Prigor, Județul Caraș-Severin, se poate ajunge din drumul național 57B Bozovici-Prigor-Iablanița. De la intersecție, mai sunt de parcurs 4 km pe un drum asfaltat în stare bună. Mănăstirea este bine organizată, călugării ocupându-se de grădinărit, asigurarea lemnelor de foc, curățenia și așa mai departe.

Comentarii

comentarii