Creștinii catolici din Banatul Montan, au celebrat Vinerea Mare cu bisericile goale VIDEO

Creștinii catolici din Banatul Montan, au celebrat Vinerea Mare cu bisericile goale. Creștinii catolici din întreaga lume au celebrat Vinerea Mare. Conform tradiției bisericii romano – catolice, în Vinerea Mare, nu se celebrează Liturghia, iar altarul nu are nimic pe el, nici cruce, nici sfeșnice sau fețe de altar.

La Reșița, serviciul religios a fost săvârșit de preotul paroh Puskas Attile de la biserica din Govandari în patru limbi, așa cum se practică în Banatul Montan: română, maghiară, germană și croată. Spre deosebire de alți ani când biserică era plină de credincioși, în acest an, pe fondul pandemiei de coronavirus, preotul a fost singur în biserică.


Lăcașul de cult a fost împodobit, Iisus a fost pus în Mormânt, dar a rămas singur în biserica goală. În mod normal, noaptea de vineri spre sâmbătă, este noapte de veghe iar credincioşii cânta şi se roagă toată noaptea în biserică.

Vinerea Neagră, cum este numită în popor, este o zi de întristare pentru toţi creştinii romano-catolici, pentru că este ziua în care Mântuitorul a fost răstignit pe cruce.

Creștinii catolici din Banatul Montan, au celebrat Vinerea Mare cu bisericile goale. Parohul bisericii, Puskas Attila, a săvârșit serviciul divin în fața stranelor goale, așa cum va face și astăzi când începe slujbă specială de Înviere.

.

Comentarii

comentarii