Criza coronavirus – Caras Severinul sta bine pana acum – Cinci cazuri, patru bolnavi, un vindecat si cinci amenzi aplicate

Criza coronavirus – Caras Severinul sta bine pana acum. Caraș-Severinul are acum 450 de persoane în autoizolare, în timp ce 113 au ieșit din acest protocol, urmând în aceste zile ca și alții să poată reveni în comunitate, pentru că se termină cele două săptămâni impuse de autoritățile sanitare. 57 de persoane se află în carantină. Numărul de cazuri confirmate cu coronavirus a rămas la 5, din care una dintre persoane a fost externată din spital. Există un disponibil de 502 paturi, dintre care deocamdată, 57 sunt ocupate. Bolnavii cu coronavirus sunt tratați la Timișoara Spitalul de Boli Infecțioase Victor Babeș. Deci – nu sunt la Reșița.

DSP Caraș-Severin face un apel la cetățeni să înțeleagă corect aceste măsuri, mai ales cele care impun carantina și autoizolarea. Reamintim că nerespectarea măsurii de autoizolare se poate solda cu amenzi al cărui cuantum este stabilit de la 10.000 de lei. DSP Caraș-Severin a aplicat până acum cinci asemenea amenzi contravenționale, în cuantum de 50.000 de lei, unor persoane din Băile Herculane, Bocșa, Târnova, Cornereva și Oțelu Roșu.

  • un număr de 18 persoane venite din afara țării au fost preluate la limită de județ și luate măsurile pentru izolare la domiciliu,
  • un număr de 8 auto cu 29 de persoane au fost însoțite în tranzit pe raza județului, fiind predate altor județe,
  • 1 persoană a fost introdusă în carantină de un echipaj al jandarmeriei.

De la IPJ CS au fost transmise către CJCCI un număr de 21 adrese privind 109 persoane față de care s-au făcut verificări la domiciliu, privind țările din care au venit, respectarea izolării la domiciliu sau alte aspecte.
Pentru cele 18 persoane introduse în izolare la domiciliu au fost comunicate datele necesare.

Avem un medic epidemiolog voluntar care se va alătura DSP, un medic şcolar şi vă mai veni cel puţin unul, plus aproximativ 20 de asistenți medicali şcolari, care vor fi împărţiţi pe două ture de lucru, spre a putea să gestionăm mai bine situaţia.

Criza coronavirus – Caras Severinul sta bine pana acum. Până acum, DSP Caras Severin, a aplicat cinci amenzi a câte 10.000 de lei fiecare pentru nerespectarea regulilor de autoizolare și părăsirea domiciliului de către persoanele aflate în autoizolare.

Numărul total al cazurilor de infectare cu noul coronavirus, a ajuns miercuri seară la 260 în România. Asta după ce în ultimele ore au fost confirmate alte 14 de cazuri noi. Reamintim că miercuri dimineaţă, fuseseră confirmate 29 de cazuri de infecţie cu noul tip de coronavirus.

„De la ultima informare, au fost confirmate  14  cazuri noi, după cum urmează: 7 în Bucureşti, 3 în Braşov, 2 în Constanţa, câte unul în Maramureş şi Dolj”, au anunţat autorităţile.

Comentarii

comentarii