Criză de vaccin antigripal la Reşita si in Caras Severin VIDEO

Criză de vaccine antigripal în farmaciile din Caras Severin. În farmaciile din Banatul Montan, nu găseşti un vaccin antigripal oricât ai căuta. Farmaciile au avut vaccine pe stoc până în urmă cu aproximativ o lună, dar numărul dozelor primate a fost destul de mic între 15 şi 50 de bucăţi. În funcţie de mărimea farmaciei.

O parte dintre reşiţeni,  se arata circumspecți în ceea ce priveşte vaccinarea. Unii spun că nu s-au vaccinat niciodată şi nici nu o vor face, alţii – spun că s-au vaccinat sic a acum aşteaptă să fi anunţaţi de medical de familie când să se prezinte la cabinet.

Din păcate, numărul dozelor de vaccine primate de medicii de familie este foarte mic şi de el vor beneficia doar anumiţi pacienţi cu boli cornice. La DSP s-au primit 6.250 de doze de vaccine antigripal, dar cele mai multe au fost distribuite către structurile MAI şi MApN din linia întâi în lupta anticovid. 

Alţi reşiţeni, şi-au cumpărat vaccinul, dar în acest an, nu-l mai găsesc  în farmacii. Un comunicat primit de farmacii anunţa faptul că o nouă transa de vaccin antigripal va fi furnizat abia la începutul lunii decembrie.

Comentarii

comentarii