Criza energetică bate la uşă, facturile au explodat şi românii stau cu barajele neterminate EXCLUSIV VIDEO

Acum când criza energetică bate la ușă și producția de energie verde ridică mare semen de întrebare asupra viitorului. Când toată lumea aleargă după capacitate ,,verzi,, de a produce energie electrică, autoritățile din România se pare că dorm și ignoră lucrări hidroenergetice de milioane de euro abandonate. Vorbim aici de barajele de acumulare de la Poneasca și cel de la Cornereva din Caraș Severin.

Barajul de la Cornereva este gata în proporţie 90% – digul este gata, a fost bătută galeria de fugă spre Hidrocentrala de la Băile Herculane unde apa trebuia să pună în mișcare hidro-agregatele unui grup de 16 mw. Chiuveta barajului a fost curăţată, s-au făcut defrişări şi mai urma să se facă defrişările în albie. Dar lucrările au fost stopate de aproape 10 ani. Între timp, s-a furat ce se putea fura – mai ales ce era ,,din fer” şi timpul a afectat tot ce a atins. Am înțeles de la cineva de la Apele Romane că au apărut şi ceva problem la dig de atâta timp. Este făcut din argila şi arocamente şi dacă nu a fost folosuit atâta timp, probabil s-a uscat lutul.

În apropiere de oraşul Anina, există al doilea baraj de acumulare pe raul Poneasca. Localnicii spun că acest rău nu a secat niciodată, ori cât a fost anul de secetos. Aici lucrările sunt terminate în proporţie de 98%. Practic, mai trebuie tăiată vegetația din chiuveta – albia – barajului, răsucită vana și apa poate să înceapă să se acumuleze îm spatele digului enorm din arocamente și piatră. Și aici, lucrările au fost abandonate, dar din fericire, nu se prea poate fura nimic fiindcă nu prea au ce fiindcă lucrarea este gata, material nu mai sunt pe afară, iar punctual de control şi zona zona este păzită. A fost trasă şi conducta de aducţiune până la Valea Minisului unde Hidroelectrica trebuia să monteze grupul de turbine. Dar …..nu a făcut nimic.

Comentarii

comentarii

One thought on “Criza energetică bate la uşă, facturile au explodat şi românii stau cu barajele neterminate EXCLUSIV VIDEO

Comments are closed.