Criza mare de tehnica IT in această toamnă pe piata resiteana si romaneasca VIDEO

Criza mare de tehnica IT in această toamnă pe piata resiteana si romaneasca. Cerere mare pentru laptopuri, tablete și chiar pc-uri. În luna octombrie, vânzările au sărit în aer. În tot oraşul, era aproape imposibil să mai găsești o tabletă sau un laptop. Nu mai găseai nici măcar clasicul, calculator” – pc-ul de birou. Și toate acestea de când covidul ne-a schimbat viața și rânduielile. Vânzările masive au crescut odată cu redeschiderea școlilor, apoi au explodat de când au început discuțiile cu școala online și scenariile roșii pentru învăţământ.

Acum, mai ales în contextul în care o parte a elevilor sunt nevoiți să învețe de acasă și se vorbește tot mai des de trecerea masivă la scenariul roșu şi sistemul de învățământ online din cauza pandemiei de coronavirus, vânzările de laptopuri, tablete, pc-uri, dar și camere web, au crescut substanțial.

Odată cu cererea, au crescut și prețurile. Creșterea este de la 30 la 50%. Cu toate acestea, nu se găsesc aceste produse. Singura oporotunitate pentru a avea acasă un asemenea produs, este ,,fabricarea” uni PC din piesele de schimb care încă se mai găsesc. Magazinele s-au adaptat și au trecut la montarea pc-urilor, dar și aici a intervenit legea pieței: prețul componentelor a crescut și cu 30%.

Criza mare de tehnica IT in această toamnă pe piata resiteana si romaneasca. Din păcate, nici măcar nu se întrevede o rezolvare a situației. Se pare că tot ce înseamnă componentă IT, este fabricat în China. Patronii de magazine spun ca situația nu se va rezolva nici în jumătate de an, iar atunci când vor veni noile tablete sau laptopuri, prețul acestora va fi mult, mult mai mare fiindcă cererea la nivel mondial este imensă.

Comentarii

comentarii