CU AUTO NEIMATRICULAT SI BEAT, SOFERUL A FOST ARESTAT

Polițiștii din Zorlențu Mare au dispus ieri prin ordonanță, reținerea unui bărbat de 30 de ani, bănuit că a condus un autoturism neînmatriculat și în stare de ebrietate. Cel în cauză a fost introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin.

Ieri, 8 martie a.c., polițiștii din Zorlențu Mare au dispus, prin ordonanță, reținerea unui bărbat în vârstă de 30 de ani, din localitate, pentru săvârșirea a două infracțiuni la regimul rutier.

În fapt, la data de 3 martie a.c., în jurul orei 22.10, bănuitul a condus un autoturism pe D.J.584, pe raza localității Zorlențu Mare, având autorizația de circulație expirată și aflându-se sub influența alcoolului, analizele de laborator stabilind că avea o alcoolemie de 1,65 g/l alcool pur în sânge.

Cel în cauză a fost reținut pentru 24 de ore și introdus în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă Caraș-Severin, urmând ca în cursul zilei de azi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Reșița pentru dispunerea măsurilor legale.

***
Nu vă urcaţi la volan, dacă aţi consumat băuturi alcoolice!
Consumul de alcool scade capacitatea de reacţie şi de manevrare a autovehiculului, dereglând răspunsul la stimulii optici şi auditivi. De asemenea, alcoolul scade concentrarea, atenţia, reflexele şi viteza de execuţie a mişcărilor.
Pe lângă posibilitatea producerii unui accident rutier, şoferii care conduc sub influenţa băuturilor alcoolice trebuie să ştie că riscă şi închisoarea de la unu la cinci ani, aceasta fiind sancţiunea prevăzută de lege pentru cei depistaţi în trafic cu o îmbibaţie alcoolică de peste 0,8 g/l alcool pur în sânge. Totodată, pe timpul cercetării permisul este reţinut fără drept de circulaţie.

Comentarii

comentarii