Cu masca şi fără mască în Caras Severin VIDEO

Cu masca şi fără mască în Caras Severin. Noua situaţie în care masca sanitară este obligatorie în tot judeţul Caras Severin a golit străzile oraşului Anina din Caras Severin. La ora prânzului, în centrul comercial al micului oraş de munte, abia se putea vedea un trecător.

Purtatul măștii este considerat aproape o normalitate. Prin aceasta, cetăţenii spun că îi protejează pe cei din jurul lor în primul rând, cât şi pe ei. Oamenii spun că le este greu cu masca pe față, că au diferite boli sau afecţiuni, dar cu toate acestea, poartă mască. În rest, oamenii evită să se plimbe pe străzi, stau mai mult în case, lucru ce se poate observa la o simplă privire aruncată pe stradă.

La Reşita, oraşul este mai animat. Reşiţenii poartă masca de protecţie, dar mai sunt şi excepţii. Unii au probleme de sănătate, alţii, ignoră această măsura.

Preţul măştilor variază între 90 de bani şi 3 lei şi se găsesc peste tot – de la chioşcul de ziare şi până la farmacie. Cu toate că în Caras Severin purtarea măştii sanitare este obligatorie de o săptămână şi în spaţiile deschise, adică şi pe stradă, preţul acestora este neschimbat.


Comentarii

comentarii