Cum își fac unii conducători auto de cap, pe drumurile publice

Autovehicul neînmatriculat

În data de 12.02.2015, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Moldova Nouă, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control, pe raza localităţii Măceşti, un autoturism condus de I.M., din Socol.
În urma verificărilor s-a stabilit că autoturismul are numărul de înmatriculare provizoriu expirat.
Pe numele conducătorului auto a fost întocmit dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Fără permis de conducere

– În data de 12.02.2015, lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Reşiţa, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism condus de către K. R. I., din Reşiţa.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat K.R.I. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit dosar penal faţă de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

– În data de 12.02.2015, lucrători din cadrul Poliţiei Oraşului Oţelu Roşu, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control, pe strada Gai din localitate, un moped condus de G.L.V., din Oţelu Roşu.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat G.L.V. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
A fost întocmit dosar penal faţă de conducătorul auto pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere.

– În data de 12.02.2015, poliţiştii Postului de Poliţie Berzasca, în cooperare cu lucrători din cadrul Poliţiei de frontieră, au oprit pentru control, pe D.N. 7, între localităţile Liubcova – Berzasca, un tractor, fără numere de înmatriculare, condus de V. V.S., din Liubocova.
În urma verificărilor efectuate s-a constatat V.V.S. nu posedă permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule şi că tractorul nu este înmatriculat. De asemenea, s-a stabilit că proprietarul tractorului este C.I. care a încredinţat de bunăvoie tractorul deşi ştia că V.V.S. nu posedă permis de conducere.
A fost întocmit dosar penal faţă de conducătorul tractorului pentru săvârşirea infracţiunii de conducere a unui vehicul fără a poseda permis de conducere, iar faţă de V.V.S. pentru săvârşirea infracţiunii de încredinţare a unui vehicul unei persoane care nu posedă permis de conducere.

Conducerea unui autovehicul cu permisul suspendat

Lucrători din cadrul Poliţiei Municipiului Caransebeş, în timp ce desfăşurau activităţi de supraveghere a traficului rutier, au oprit pentru control un autoturism, pe strada Severinului din localitate.
Conducătorului auto i s-a solicitat să prezinte documentele pentru control, atât cele personale cât şi ale autoturismului pe care îl conducea. Acesta a prezentat doar documentele autoturismului, declarând verbal că se numeşte T.F.A. şi că posedă permis de conducere dar nu îl are asupra sa.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit că T.F.A. este posesorul unui permis de conducere însă la dreptul de a conduce figurează „reţinut”.
A fost întocmit dosar penal faţă de conducătorul autovehiculului pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia exercitarea dreptului de a conduce i-a fost suspendat.

Comentarii

comentarii