Cum să curățați un robinet de baie și bucătărie

Apa este limpede, pură și proaspătă. O asociem cu bunăstarea și cu reînnoirea energiei. Ne bucurăm de o baie sau de un duș plăcut, ne spălăm mâinile, mâncarea și multe altele. Fiecare picătură este prețioasă și oricine cunoaște dedicarea noastră pentru calitate, înțelege pasiunea noastră pentru curățarea și îngrijirea produselor.

Un robinet sau o baterie de bucătărie sau baie este în uz zilnic. În timp ce are grijă de curățare, el însuși devine adesea o „victimă” a murdăriei și a murdăriei. Mâinile noastre lasă în urmă reziduuri grase, împreună cu particule de murdărie și nu numai. De asemenea, apa supune materialul la presiune sub formă de depuneri de calcar.

Robinetele de baie dintr-o gospodărie aglomerată pot deveni pătate și murdare în doar câteva zile de la curățare. Pasta de dinți, detergentul, părul și murdăria generală pot face ca robinetul să aibă nevoie rapid de o curățare serioasă. Nu este greu să vă curățați corect un robinet sau o baterie de bucătărie sau baie, dar este util să aveți instrumentele și tehnicile potrivite pentru a face treaba cum trebuie.

Iată de ce aveți nevoie:

  • Șervete de curățare (1 umed, 1 uscat)
  • Apă
  • Detergent de vase
  • Oțet
  • Detergent non-abraziv
  • Periuță de dinți veche

Înainte de a începe, este o idee bună să verificați instrucțiunile producătorului pentru finisajul unui robinet sau baterie bucatarie sau baie. În timp ce cel mai comun tip de robinet sau baterie de bucătărie sau baie este cromul rezistent și ușor de curățat, alte tipuri pot avea nevoie de instrucțiuni speciale de îngrijire.

Apa simplă sau un detergent de vase delicat și apă pot avea grijă de nevoile de curățare pentru majoritatea tipurilor de robinete. Uscarea robinetului cu o cârpă de curățare uscată după curățare vă va permite să lustruiți luciul robinetului. Acest lucru va ajuta, de asemenea, la prevenirea petelor pe finisajul robinetului.

Folosiți oțet pentru murdăria încăpățânată

Dacă apa sau detergentul de vase nu au fost suficiente pentru a îndepărta murdăria de pe robinetul dvs., următorul pas este oțetul alb. Un amestec de jumătate de oțet și jumătate de apă aplicat cu o cârpă de curățat poate îndepărta petele de apă și amprentele digitale. Dacă nu sunteți sigur de finisajul robinetului dvs. sau doriți să fiți foarte atent, este o idee bună să testați oțetul/apa într-o zonă ascunsă pentru a vă asigura că finisajul nu este deteriorat.

Curățați în jurul marginilor

Ștergerea suprafeței robinetului dvs. este un bun început, dar nu va rezolva toată treaba. Majoritatea robinetelor adună murdărie în jurul marginilor unde se întâlnesc chiuveta și robinetul sau bateria de bucătărie sau baie. Folosiți detergent de vase sau apă plată pentru a curăța marginile, folosind o periuță de dinți veche ca instrument de curățare. Ștergeți robinetul cu o cârpă de curățare.

Curățați zona de scurgere a chiuvetei

Partea de scurgere a unui robinet sau baterie de bucătărie sau baie este adesea partea care are nevoie de cea mai mare curățare. Încercați să folosiți un detergent non-abraziv, pentru a curăța această porțiune a robinetului. Este o idee bună să testați orice produs de curățare pe o porțiune ascunsă a robinetului pentru a verifica dacă există deteriorări ale finisajului.

Multe companii oferă o garanție pe viață pentru robinetele mai noi care au fost instalate. Aceste garanții pot fi anulate dacă se folosesc detergenți de scurgere caustici sau alți detergenți corozivi pe robinete. Este o idee bună să știți dacă aveți o garanție; dacă aveți, asigurați-vă că evitați produsele de curățare sau detergenții de scurgere care ar putea anula garanția.

Unele robinete au un tip special de finisaj care se numește finisaj viu. Acest robinet sau baterie de bucătărie sau baie este menit să îmbătrânească și să dezvolte o patină. Dacă curățați robinetul cu ceva mai mult decât apă, veți îndepărta o parte sau toată patina. Dacă vă place patina, aveți grijă să evitați să o răzuiți.

Bureții de frecat sau perii abrazivi nu sunt o idee bună pentru majoritatea finisajelor. În caz de îndoială, testați mai întâi într-o zonă ascunsă.

Un detergent blând pentru sticlă și suprafețe poate fi o altă opțiune pentru a vă curăța robinetul.

Pentru a face ca robinetele dvs. cromate să strălucească și să strălucească, încercați să puneți o picătură de ulei pentru copii pe un tampon de vată. Lustruiți robinetul cu uleiul pentru copii. Veți vedea reflexia dvs. zâmbindu-vă înapoi.

Comentarii

comentarii

One thought on “Cum să curățați un robinet de baie și bucătărie

Comments are closed.