Cum să îți alegi covorul pentru casă?

Casa ta este un sanctuar, un spațiu intim și doar al tău. Așa că, ar trebui să ai grijă la cum o decorezi și mai ales de confortul pe care vrei să îl ai. Indiferent dacă ai parchet într-o cameră sau gresie, probabil că ai nevoie de un covor. Dacă nu vrei un covor, poate că vrei să pui niște mochete prin camere. Sunt multe informații pe internet și multe variante pe care le poți face. Dar acum apare întrebarea, să alegi mochete sau covoare, după ce să te orientezi atunci când le alegi și multe altele.

Ei bine, despre asta este și articolul de astăzi, despre mochete și covoare, cum să le alegi și altele. Așa că dacă îți îngheață picioarele în bucătărie, îți recomandăm să continui să citești acest articol, pentru că s-ar putea să îți placă subiectul de astăzi.

Ce este un covor și ce este o mochetă?

Covorul, cel pe care îl pui în casă, nu cel pe care a zburat Aladin, este un obiect decorativ din fibre naturale sau sintetice. Se găsește în diferite mărimi și foarte multe modele. Așa că, o să îți fie destul de greu să alegi unul care să se potrivească cu stilul camerei în care vrei să îl pui. Dar nu te panica, pentru că o să îți facem un mic instructaj ca să-ți fie mai ușor de ales.

Cum să așezi covorul în funcție de fiecare cameră?

În dormitor ai nevoie de un covor destul de generos care să cuprindă și suprafața patului și a noptierelor. Dacă nu ești atât de norocos și nu dispui de foarte mult spațu în dormitor, este în regulă. Poți alege un covor de dimensiuni mai mici pe care să îl pui lângă pat.

Pentru hol ai nevoie de un covor destul de simplu, de preferat unul îngust și lung. Holul este un spațiu destul de circulat din casă, așa că cel lung și îngust o să fie cel mai potrivit.

Dacă dispui de o sufragerie cu un fotoliu, măsuță de cafea și scaune, îți recomandăm să alegi un covor destul de mare sub care să stea elementele din spațiul de relaxare.

Măsoară-ți spațiul

Înainte de a da iama-n magazine de covoare sau pagini care le vând, ar trebui să cunoșto dimensiunile camerei. Așa că, măsoară camera în care vrei să îl pui, incluzând și mobila. Cel mai bine ar fi să conturezi cu scoci locul în care ai vrea să stea covorul.

Stabilește-ți un buget

Nu îți imagina că un covor o să fie o investiție insesizabilă. Covoarele în sine au un preț destul de ridicat, așa că s-ar putea să vrei să te orientezi către covoare ieftine. Covoarele ieftine nu sunt o variantă de proastă calitate, trebuie doar să nu te arunci la primul pe care îl găsești. Cum pe piață sunt foarte multe modele, o să ai nevoie de ceva timp pentru căutări.

De exemplu, poți să găsești covoare ieftine care să arate și bine, dar totul depinde de suprafața pe care vrei să o acoperi, de complexitatea modelelor și de material. În general, covoarele ieftine sunt de mărimi mai mici.

Gândește-te la ce model vrei să aibă covorul sau mocheta

Dacă pereții și mobila sunt în culori uniforme , îți recomandăm să alegi un covor cu un model floral sau cu forme. Ceva cu care să spargi monotonia și care să atragă atenția. Acesta e un truc pentru a mai înviora puțin atmosfera din cameră. Dacă vrei să îți cumperi online covorul, asigură-te că dimensiunile sunt menționate.

Dacă vrei să te orientezi către un model cât mai simplu, dar și mai ieftin, îți recomandăm mochetele care sunt bune pentru orice cameră și se găsesc în culori uniforme.

Așa că, înainte de a-ți alege covorul sau mocheta pentru apartament sau casă, ar fi de preferat să îți iei timp pentru a face o analiză pe diferite site-uri și în diferite magazine.

Comentarii

comentarii