Cum sa ne ingrijim pielea si parul cu ajutorul bicarbonatului de sodiu

Bicarbonatul de sodiu, atât de răspândit în gospodăriile noastre, este una din cele mai eficiente substanțe de curățare a pielii. Pentru a fi utilizat cu acest scop el poate fi amestecat cu apă sau cu miere de albine. În acest fel pielea nu numai că va deveni extraordinar de gingașă, dar și foarte moale și bine hidratată, scrie sanatosi.com

Bicarbonatul de sodiu este un produs foarte ieftin și foarte răspândit în medicină și gastronomie datorită calităților sale deosebite.

Dar nu toți cunosc faptul că bicarbonatul de sodiu poate fi utilizat cu succes în scopuri cosmetice, fiindcă reprezintă un remediu extraordinar pentru îngrijirea pielii și a părului. El exercită o acțiune de curățare, restabilire și conferă pielii și părului un aspect natural.

În ziua de azi procedurile făcute acasă devin tot mai populare, întrucât oamenii înțeleg că nu este deloc necesar să cheltuie sume enorme în saloanele de frumusețe. E posibil să îngrijești pielea și părul prin mijloace destul de accesibile și naturale (cum ar fi bicarbonatul de sodiu) și să obții un rezultat cu nimic mai prejos.

Dacă până acum nu ați știut cum să utilizați bicarbonatul de sodiu în așa fel încât pielea să devină lucioasă iar părul sănătos, citiți articolul pe care vi-l oferă astăzi Perfect-ask.com.

EXFOLIANT NATURAL

Acționează ca un exfoliant natural, fiind capabilă să elimine celulele moarte de pe suprafața pielii, având grijă astfel de sănătatea ei.

Tot ce trebuie să faceți este să amestecați bicarbonat de sodiu cu apă în proporție 1:3 și să aplicați amestecul obținut pe zona afectată a pielii, după care să o spălați cu apă caldă. Drept urmare veți căpăta o piele gingașă, proaspătă și puțin înălbită (fiindcă bicarbonatul are și proprietăți de înălbire).

MÂINI GINGAȘE CA MĂTASEA
Adesea mâinile noastre arată neîngrijite pentru că sunt supuse acțiunilor negative ale factorilor agresivi din exterior (mediul înconjurător, substanțele chimice etc).

Pentru a reîntoarce mâinilor dumneavoastră tinerețea și gingășia, și pentru a elimina de pe suprafața ei celulele moarte, e suficient să pregătiți o pastă amestecând o lingură de miere de albine cu o cantitate mică de bicarbonat și să fricționați cu atenție mâinile şi unghiile. După aceea spălaţi mâinile cu apă caldă.

DEODORANT NATURAL

Bicarbonatul de sodiu este totodată şi un neutralizator puternic al mirosurilor neplăcute, de aceea el vă va ajuta să eliminaţi eficient mirosul de transpiraţie. Pentru asta e suficient să adăugaţi o jumătate de pahar de bicarbonat în cadă atunci când faceţi baie.

LUPTA CU ACNEEA

Acneea este una din cele mai neplăcute probleme care afectează frumuseţea şi confortul nostru. Pentru a lupta cu coşurile şi cu acneea, e suficient să amestecaţi bicarbonat cu suc de lămâie (sunt suficiente câteva picături, aşa încât să obţineţi o pastă) şi să aplicaţi amestecul obţinut pe suprafeţele afectate ale pielii.

O mică remarcă: procedura descrisă trebuie făcută seara, deoarece acţiunea razelor solare asupra pielii prelucrate cu suc de lămâie poate duce la apariţia unor pete pigmentare.

ELIMINAREA PETELOR NEGRE

Bicarbonatul de sodiu este şi un mijloc eficient de eliminare a acestor pete groaznice, care apar în permanenţă pe faţă (în aşa numita zonă T). Structura aspră a bicarbonatului permite curăţarea adâncă a porilor şi eliminarea tuturor murdăriilor.

Pentru aceasta ar urma să amestecaţi o lingură de bicarbonat cu o cantitate mică de lapte şi să aplicaţi substanţa obţinută pe zonele afectate ale pielii. Lăsaţi amestecul pe faţă pentru 15 minute, apoi îl puteţi spăla cu apă călduță.

ELIMINAREA EXCESULUI DE GRĂSIME DE PE PĂR

Părul gras arată de parcă ar fi permanent murdar şi neîngrijit. În plus, el este greu de strâns într-o coafură decentă şi în general e foarte neplăcut la atingere un astfel de păr “uleios”.

Şi în acest caz bicarbonatul vă poate veni în ajutor: curăţă părul şi crează condiţiile ca el să se menţină curat pentru o perioadă îndelungată. Tot ce trebuie să faceţi este să adăugaţi o lingură de bicarbonat de sodiu în şamponul pe care-l folosiţi de obicei şi să vă spălaţi părul în mod obişnuit.

Unica remarcă ar fi să ţineţi şamponul pe cap ceva mai mult timp decât de obicei (e vorba de câteva minute). Apoi puteţi spăla capul cu apă rece, dar nu uitaţi că un rezultat durabil va fi atins doar în cazul repetării regulate a acestei proceduri.

PĂR CURAT ŞI STRĂLUCITOR

Bicarbonatul de sodiu în combinaţie cu oţetul este capabil să curățe în mod natural părul şi să-i întărească rezistenţa şi sănătatea. Bicarbonatul contribuie la curăţarea temeinică a părului de grăsime şi alte murdării, iar oţetul se potriveşte ideal pentru restabilirea echilibrului acido-bazic al părului, conferindu-i strălucire şi gingăşie.

În plus, după utilizarea unei astfel de soluţii, vor dispărea complet problemele legate de pieptănarea părului.

CUM SE OBŢINE ACEASTĂ SOLUŢIE?

Întâi de toate urmează să amestecaţi o lingură de bicarbonat cu 5 linguri de apă şi să aplicaţi această soluţie pe toată suprafaţa părului. Apoi dizolvaţi o lingură de oţet de mere într-un pahar cu apă şi aplicaţi amestecul iarăşi pe toată suprafaţa părului, de la rădăcini până la vârfuri. După aceasta puteţi spăla capul cu apă caldă.

Repetaţi procedura zilnic timp de o săptămână. Apoi faceţi o pauză şi iarăşi repetaţi ciclul. În scurt timp veţi observa un rezultat pozitiv, fiindcă această soluţie se potriveşte perfect pentru restabilirea structurii afectate a părului. El va deveni iarăşi moale, gingaş şi strălucitor!

Comentarii

comentarii