@Ultimele NoutatiUtilitare

Cum să porți tocuri înalte: un ghid pentru începători

Nu știm ce părere ai tu, dar noi avem o relație de dragoste-ură cu pantofi de damă cu tocuri înalte. Deși nu putem nega faptul că înălțimea suplimentară ne oferă un plus de încredere în noi și o ridicare instantanee a fundului – fără genuflexiuni – viața nu este la fel de confortabilă în picioare pe tocuri înalte ca și în pantofi de damă fără toc. Mersul pe tocuri, mai ales dacă nu ești obișnuită cu ele, se poate simți ciudat și necesită un anumit know-how. Din fericire pentru tine, aici intervenim noi.

Mulțumită multor încercări și erori, ne-am dat seama ce funcționează – și ce nu – când vine vorba de arta purtării tocurilor. De la cea mai confortabilă formă a vârfului pantofului până la înălțimea recomandată a tocului de pornire, am adunat cele mai bune sfaturi pentru oricine dorește să își ridice mersul. Așadar, fie că ești începătoare în materie de tocuri înalte sau pur și simplu ai trăit în ultima vreme în pantofi de damă fără tocuri și ai nevoie de o reîmprospătare, continuă să citești.

Să recunoaștem: Tocurile înalte pur și simplu nu par naturale – pentru că nu sunt. Asociația Americană de Osteopatie afirmă chiar că purtarea tocurilor înalte poate provoca dureri și poate duce la leziuni, deoarece plasează corpul în afara alinierii sale naturale.

Înălțarea tocurilor crește cantitatea de presiune pusă pe vârfurile picioarelor și ne forțează corpul în față. Acest lucru ne dezechilibrează echilibrul, ne schimbă postura și ne modifică modul în care mergem (a se citi: ne clătinăm). Cu toate acestea, în ciuda acestor ajustări care ne solicită corpul, continuăm să purtăm pantofi de damă cu tocuri înalte. Durerea este frumusețe și frumusețea este durere, nu-i așa? Greșit. Cheia aici este să nu te suprasoliciți, deoarece acest lucru nu va fi de bun augur pentru corpul tău. Este nevoie doar de puțină practică și răbdare pentru a trece de la un mers stângaci la un mers grațios.

Oricât de tentată ai fi să îți faci debutul pe tocuri înalte într-o pereche tocuri care sfidează gravitația, nu o face. Riscul unei căzături și al unei glezne răsucite, luxate sau rupte este mare în acest stadiu al jocului. Asta nu înseamnă că nu vei putea purta în cele din urmă pantofi cu tocuri cu tocuri înalte ca cerul, dar deocamdată, ia-o ușor.

Tocurile cu vârfuri ascuțite pot fi dureroase, chiar și pentru profesioniști. Și, deși poate exista o cremă miraculoasă care să ajute cu disconfortul, acesta poate fi evitat cu totul prin simpla alegere a unui deget mai potrivit. Forma degetului de la un pantof vine, de obicei, fie în formă ascuțită, migdală, rotundă sau pătrată, dar cea rotundă este cu siguranță cea mai încăpătoare și, prin urmare, cea mai confortabilă dintre toate. Cu alte cuvinte, este cel mai bun prieten al unui novice care poartă tocuri.

Un toc mai mic te va face să te simți (și să arăți) mai confortabilă și mai încrezătoare decât te-ai fi simțit vreodată dacă ai fi oscilat sau aii fi căzut de pe tocuri prea înalte. Și, deși nu există nicio îndoială că o platformă posedă un fel de alură magică, asta nu înseamnă că nu poți găsi și o mulțime de opțiuni cu picioarele pe pământ care sunt super elegante.

În afară de înălțimea tocului, lățimea și forma tocului sunt factori importanți de luat în considerare atunci când cumperi o pereche de pantofi de dama. Tocurile bloc și tocurile groase îți vor oferi cel mai mult sprijin, în timp ce tocurile lungi și subțiri sunt probabil mai bine lăsate pentru cele mai experimentate purtătoare de tocuri (poate tu, în viitor?).

Cu toate acestea, dacă nu sună suficient de sexy sau de elegant, caută modele care se îngustează de la a fi late în partea de sus la ceva mai puțin late în partea de jos.

Cele mai multe platforme oferă o bază stabilă și sunt o opțiune solidă pentru tocuri dacă ești în căutarea unui suport. Asigură-te doar că le inspectezi cu atenție, deoarece forma lor poate varia. Pentru a vedea dacă îți vor menține echilibrul sub control, întoarce-le cu susul în jos. Dacă tot călcâiul este la fel de lat ca și partea superioară a pantofului, atunci poți pleca la drum. Dar dacă devine mai îngust spre mijlocul pantofului nu cumpăra, cel puțin nu încă.

Comentarii

comentarii