CUM SARBATORESC OAMENII REVELIONUL IN LUME! VEZI CELE MAI CIUDATE TRADITII DE ANUL NOU!

CUM SARBATORESC OAMENII REVELIONUL IN LUME. Daca romanii obisnuiesc sa bea si sa manance in noaptea dintre ani si sa marcheze ora 0:00 cu focuri de artificii, ar trebui sa stiti ca in fiecare tara din lume exista alte obiceiuri cu ocazia venirii noului an calendaristic.

 

Astfel, in Spania oamenii trebuie sa manance nici mai mult nici mai putin de 12 struguri in fix 12 secunde pentru a le aduce noroc in anul care vine. Ci care reusesc acest lucru vor avea noroc in toate cele 12 luni ale anului viitor.

In Danemarca, oamenii se urca pe scaune si sar de pe ele, in speranta ca galagia pe care o fac va alunga spiritele rele. Un alt obicei ciudat al danezilor este spartul farfuriilor in pragul caselor e care le viziteaza la cumpana dintre ani. Traditia spune ca mai multa vesela sparta in prag simbolizeaza mai multi prieteni.

In Finlanda, oamenii toarna plumb topit intr-o cana cu apa si incearca sa interpreteze diferitele forme pe care metalul le ia in apa.

CUM SARBATORESC OAMENII REVELIONUL IN LUME. Un obicei pe care l-am preluat si noi in ultima perioada vine direct din America Latina. Sud-americanii obisnuiesc ca in ultima noapte din an sa poarte haine noi, in special lenjerie intima rosie. Conform traditiei, lenjeria de culoare rosie ar aduce dragoste in viata celor care o poarta.

Comentarii

comentarii