Cum va fi vremea în următoarele două săptămâni – vin temperaturi de 30 de grade

Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM) a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor pentru intervalul 21 septembrie – 4 octombrie, care vizează toate regiunile ţării: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia, precum şi zona montană.

Vremea se va încălzi, în următoarele trei zile, media regională diurnă oscilând între 23 și 28 de grade Celsius, la nivelul întregii țări, în timp ce probabilitatea de apariție a ploilor va fi mai mare începând cu 24 septembrie, conform prognozei aferentă perioadei 21 septembrie – 4 octombrie, publicată, luni, de Administrația Națională de Meteorologie (ANM).

În Banat, vremea se va încălzi accentuat în primele trei zile ale intervalului, ajungând la medii regionale ale maximelor diurne de 28 de grade, apoi va reveni la valori normale pentru această perioadă, de 20 — 22 grade Celsius. Temperaturile minime vor oscila în medie între 10 și 14 grade, cu cele mai scăzute valori în 22 septembrie și, din nou, după 1 octombrie.

Sunt posibile ploi în fiecare zi a intervalului, dar în 24, 25 și 29 septembrie acestea se vor semnala pe arii extinse și vor fi mai însemnate cantitativ.

În Crișana, la începutul primei săptămâni de prognoză, valorile maxime de temperatură vor fi în creștere și vor caracteriza o vreme caldă, îndeosebi în 23 septembrie, când vor ajunge la medii regionale de 28 de grade. Apoi, vremea se va răci, iar din 25 septembrie și până la sfârșitul intervalului, se vor înregistra temperaturi diurne în medie de 21 — 22 de grade, apropiate de cele normale în această perioadă. Minimele nocturne vor avea variații semnificative în primele zile, apoi tendința va fi de scădere treptată de la 14 la 9 grade. În 24, 25 și 29 septembrie vor fi averse, posibil mai însemnate cantitativ, dar ploi slabe pot apărea și în restul intervalului.

Comentarii

comentarii