Cum va fi vremea în următoarele 2 săptămâni, Vine iarna?

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis prognoza meteo pe două săptămâni. În următoarea perioadă, vremea urmează să se răcească, iar ploile vor apărea pe arii extinse.

PROGNOZA METEO BANAT

În primele zile ale intervalului, vremea se va menţine usor mai calda decât în mod obisnuit în a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 13…14 grade. Începând din 20 noiembrie însa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 6…9 grade, mai mici în ultimele zile ale lunii, spre 4 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evoluţie, astfel ca la început acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obisnuite, cu o medie de 5…8 grade, apoi vor scadea continuu, urmând a se situa, în medie, între 0 si 2 grade, cu valori usor negative spre sfârsitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, în perioada 17-21 noiembrie, iar probabilitatea pentru precipitaţii va creste din nou spre sfârsitul intervalului de prognoza, când acestea vor fi mixte.

PROGNOZA METEO CRISANA

Intervalul de prognoza va debuta cu o vreme mai calda decât în mod obisnuit în a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 12…14 grade. Începând din 20 noiembrie însa, valorile termice vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an, iar local chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor diurne de 5…9 grade, usor mai mici spre sfârsitul lunii. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evoluţie, astfel ca la început acestea vor fi mult mai ridicate decât cele obisnuite, cu o medie de 5…7 grade, apoi vor scadea continuu, urmând a se situa, în medie, între 0 si 2 grade, iar spre sfârsitul lunii în jurul a -2 grade Celsius.

Vor fi ploi pe arii extinse, cu caracter temporar, în perioada 17-20 noiembrie, iar ulterior se estimeaza o crestere a probabilitaţii pentru precipitaţii slabe mixte abia dupa data de 25 noiembrie.

PROGNOZA METEO TRANSILVANIA

În primele zile ale intervalului, vremea se va menţine usor mai calda decât în mod obisnuit în a doua decada a lunii noiembrie, cu temperaturi maxime, în medie, de 10…12 grade. Însa, începând din 20 noiembrie, valorile termice diurne vor scadea, devenind normale pentru aceasta perioada din an si apoi urmând a se situa chiar sub mediile climatologice, cu un ecart mediu al maximelor de 4…7 grade, mai mici catre sfârsitul lunii, spre 2 grade. Regimul minimelor nocturne va avea aceeasi evoluţie, astfel ca la început acestea se vor situa, în cea mai mare parte a regiunii, peste cele obisnuite, cu o medie de 2…5 grade, apoi vor scadea continuu, urmând a se a se încadra între -2 si 2 grade, cu valori medii local mai mici, spre -5 grade, catre sfârsitul lunii.

Vor fi ploi pe arii extinse în primele zile, moderate cantitativ în jurul datei de 19 noiembrie, iar în restul intervalului vor fi precipitaţii în general slabe, cu caracter local, care – dupa data de 20 noiembrie – vor fi mixte.

Comentarii

comentarii