Cură de slăbire cu urdă dulce

Urda, alimentul-minune obtinut din zerul ramas dupa producerea branzeturilor, este tare buna la casa omului. Ea poate fi un aliat de nadejde in pierderea kilogramelor acumulate, gratie celui mai scazut continut de grasimi dintre toate branzeturile.

Vara e de preferat sa abordezi o dieta usoara, bazata pe alimente nutritive, dar care au un aport caloric scazut. Iar urda se inscrie cu succes in aceasta categorie. E un aliment bogat in vitamine si minerale si, mai mult decat atat, te ajuta si sa dai jos cu succes 5 kilograme in doar o saptamana.

Practic, cantitatea mare de calciu din urda este cea care stopeaza asimilarea grasimilor si accelereaza arderile la nivel celular. Calciul prezent in urda sustine refacerea structurii osoase a proaspetei mame si previne aparitia osteoporozei.

In plus, urda se digera foarte usor, are un continut foarte scazut de grasimi si ofera rapid o senzatie de satietate, pentru o lunga perioada de timp – ceea ce o face un aliment si mai potrivit pentru o dieta.
Nu este recomandata asocierea dintre urda si carne sau urda si legume cu amidon. Nici painea cu urda, pastele cu urda sau orezul cu urda nu sunt o alegere fericita, pentru ca, si in acest caz digestia si absorbtia substantelor nutritive din alimente sunt ingreunate.

Iata cum poti include urda in meniu, titrează Ele.ro:

La mesele principale poti consuma urda dulce amestecata cu un castravete taiat marunt si cu verdeata, alaturi de un ou fiert si cartofi fierti in coaja. Sau urda cu o felie de paine integrala cu salata verde, ceapa verde sau andive. O alta varianta este urda dulce cu rosii, ardei gras, masline si ierburi aromatice. Mai poti prepara budinca din conopida la cuptor, din conopida fiarta, crema de branza si ou, o lingurita de ulei cu care se unge vasul si se baga la cuptor. Sunt la fel de indicate si ciupercile cu urda.

Pe durata dietei cu urda, care de obicei e bine sa dureze in jur de o saptamana, poti consuma la gustari fie doua felii de paine neagra cu urda si un kiwi ori o chifla de graham cu urda si patrunjel sau o felie de paine neagra, un ou fiert si 100 gr de urda. O varianta ar fi si doua kiwi si urda dulce.

Pentru a spori eficienta urdei in procesul de slabire (dar si in mentinerea sanatatii organismului), urmeaza indicatiile nutritionistilor si consum-o in jurul orelor 10 dimineata si 17:00, cele doua momente din zi cand nivelul glicemic din sange scade, facandu-te sa cazi prada usor gustarilor nesanatoase si pline de calorii.

Iata cateva sugestii de combinatii alimentare cu urda:

Urda cu salata verde. Cu rosii, castraveti si ceapa sau cu ridichi si spanac, salata verde asezonata cu ulei de masline, zeama de lamaie si ierburi aromate este o completare perfecta pentru urda la micul-dejun!

Urda cu legume la gratar. Dovleceii, vinetele, ceapa, ardeii, rosiile coapte pe gratar aduc un plus suculent alaturi de urda cam inecacioasa, de altfel. Un pranz gustos si satios.

Urda cu marar, ceapa verde si ardei. Freaca urda cu marar si ceapa verde tocate si umple ardei grasi zemosi cu aceasta combinatie. Acest antreu va fi o cina perfecta pentru silueta ta!

Comentarii

comentarii