Cutremur în învățământul liceeal din Caraș Severin: profesoara Rozina Ghiorghioni, după aproape 10 ani de funcție la Liceului Bănățean din Oțelu Roșu, a fost destituită de ministrul învățământului

Rozina si Luca MalaiaescuProfesoara Rozina Ghiorghioni, a fost destituită din funcţia de director al Liceului Bănăţean Oţelu Roşu.
Prin Hotărârea nr. 6/21 mai 2014, a Consiliului de Administraţie al Inspectoratului Şcolar Judeţean Caraş-Severin, începând cu data de astăzi a încetat, de drept, detaşarea în interesul învăţământului, din funcţia de director al Liceului Bănăţean Oţelu Roşu a prof. Rozina Ghiorghioni. Hotărârea este semnată de inspectorul şcolar general, Dan Grindeanu, şi cei doi adjuncţi, Paul Şuşoi şi Rodica Vesa.

Rozina Ghiorghioni, care este soţia vicepreşedintelui Consiliului judeţean Ionesie Ghiorghioni, a fost reclamată la ministerul Educaţiei pentru că ar fi implicat elevii în campania electorală a PNL. Mai precis, este vorba de un miting care a avut loc săptămâna trecută la Oţelu Roşu. Pe masa ministrului au ajuns mai multe filmuleţe legate de implicarea directoarei şi a unor profesori în organizarea mitingului. Mai mult, unul dintre filmuleţe îi arată pe elevi recunoscând că au fost aduşi la miting, după ce li s-a promis că vor primi note mari la anumite materii. Cei care au reclamat la ministru spun că în ziua mitingului respectiv, Rozina Ghioreghioni ar fi trimis microbuzul şcolar să aducă copiii şi părinţii acestora de la Bucova, localitatea sa de baştină, lucru constatat de poliţiştii care au oprit în trafic microbuzul, la intrare în Oţelu Roşu, în cartierul Cireşa. Pe baza acestor filmuleţe vizionate de ministru, a venit ordinul de la Bucureşti de schimbare din funcţia de director al Liceului Bănăţean.
Nu am reuşit să vorbim cu Rozina Ghiorghioni, ci cu soţul acesteia, Ionesie Ghiorghioni. Din start, vicepreşedintele Consiliului judeţean a ţinut să ne mărturisească că este vorba de o acţiune caracteristică PSD, de răzbunare şi cu o evidentă tentă politică. Ghiorghioni nu s-a sfiit să le bată obrazul deputatului Ion Mocioalcă, preşedintele social-democraţilor cărăşeni, şi primarului din Oţelu Roşu, Luca Mălăiescu, aducându-le aminte cum au ajuns pe funcţiile pe care sunt astăzi. „E o acţiune tipic PSD-ului, după ce în campania pentru alegerile generale din 2012 m-am zbătut să-l scot deputat pe domnul Mocioalcă cu 54%, iar soţia mea, prin eforturile sale, l-a scos primar pe domnul Mălăiescu cu 32 de voturi în plus faţă de candidatul de pe locul doi. Nu a ieşit din secţia de votare situată pe Strada Rozelor, să preîntâmpine frauda care se punea la cale de un alt partid, unde Luca Mălăiescu urma să fie furat cu 50 de voturi. Aşa cum se întâmplă în viaţă, nici o faptă bună nu rămâne nepedepsită“, ne-a mărturisit Ionesie Ghiorghioni.
Potrivit vicepreşedintelui Consiliului Judeţean, cineva a deschis un cont pe un site de socializare pe numele soţiei sale şi postează în numele ei fel şi fel de aprecieri negative la adresa PSD, a inspectoratului şi a ministerului. Îl suspectează pe primarul Mălăiescu că ar fi dus filmuleţele la Bucureşti, deşi acestea ar fi trucate. „Îi voi da în judecată pe cei care au destituit-o, începând cu conducerea inspectoratului. E o măsură caracteristică anilor 45-47, care a fost luată fără a se verifica autenticitatea acelor filmuleţe. Deşi a reuşit să obţină pentru liceul pe care l-a condus titlul de «şcoală europeană», soţia mea suferă şi este pedepsită pentru faptul că este liberală ca şi mine, iar eu, pentru că sunt lângă preşedinte. Soţia mea e înnăscută pentru învăţământ, a stat mereu 10-12 ore în şcoală, s-a zbătut, iar acum e răsplătită cu destituirea“, a conchis Ionesie Ghiorghioni. Primarul Luca Mălăiescu se dezice de orice amestec şi are propria variantă: „Doamna Ghiorghioni a trimis o adresă, cu antetul liceului, prin care ne ruga să îi permitem să folosească sala Casei de Cultură pentru mitingul electoral. Una dintre angajate a luat adresa respectivă şi a trimis-o mai departe la Reşiţa, la ISJ, iar de acolo aceasta ajuns la minister“.
preluare integrala argument-cs.ro

Comentarii

comentarii