De marti incep controalele – Cine nu a deszapezit in fata blocului, sa o faca cat mai repede

Resitenii, agentii economici si asociatiile de proprietari din Resita, au fost atentionate ca in termen de 48 de ore sa curete zapada si sa indeparteze gheata din fata blocurilor, caselor sau spatiilor comerciale pe care le detin. De azi, se va trece de la vorba la fapte. Adica, la controale si amenzi. Intr-un comunicat al Primariei Resita se spune ca ,,Luând în considerare temperaturile scăzute și a precipitațiilor sub formă de zăpadă, dorim să reamintim cetățenilor Municipiului Reșița următoarele obligații ce le revin atât de natură civică cât și legislativă:

1. Potrivit prevederilor H.C.L Nr. 69/2014 privind stabilirea unor măsuri necesare pentru buna gospodărire a Municipiului Reșița:

– Autorităților publice, instituțiilor publice și private, operatorilor economici, asociațiilor guvernamentale, altor persoane juridice și fizice le revine obligația să asigure pe o distanță de cel puțin 5 m sau după caz până la marginea suprafeței carosabile, curățirea zăpezii și a gheții de pe trotuare, asigurând astfel o circulație normală a pietonilor;

2. De asemenea conform prevederilor H.C.L Nr. 95/2016 privind aprobarea Regulamentului de înființare, organizare și funcționare a asociațiilor de proprietari/locatari din Municipiul Reșița, exercitarea controlului de către autoritatea publică locală, asupra activității acestora. Proprietarilor/Locatarilor/Administratorului le revine obligația să curețe de pe aleile și trotuarele din jurul imobilelor zăpada și gheața, imediat după depunere.”

Deci, mâna pe lopată şi la treabă. Sunt multe cazurile în care deşi s-a solicitat ,,muncă voluntară” din partea locatarilor, nu a ieşit nimeni la zăpadă. Este adevărat că nimeni nu-i poate obliga să facă acest lucru, dar zăpadă tot trebuie îndepărtată. Aşa că, fiecare s-a descurcat cum a putut şi acolo unde chiar se vrea, se poate face acest lucru. Cunoaştem cazuri în care oamenii au pus bani, au cumpărat alimente sau au strâns haine pe care le-au oferit celor ce stau la colţ cu mâna întinsă după un ban contra serviciului de deszăpezire. Şi, culmea- chiar funcţionează dacă ştii să discuţi cu ei. Este adevărat că unii au zâmbit când au auzit propunerea şi au plecat, dar alţii, au venit la muncă.

Comentarii

comentarii