De ,,Ora Pămâmntului” la Reşiţa- Muzica folk, intermezzo coral, animatie în Centrul Civic şi lectură la lumina lumânărilor la bibliotecă

ora pamantuluiAPEL Fiecare dintre noi are puterea de a schimba lumea in care traim!

Si anul acesta, ii provocam pe toti prietenii naturii sa faca mai mult decat sa stinga luminile pentru o ora, ii indemnam sa-si ia angajamentul de a-si schimba stilul de viata, reducand impactul negativ asupra mediului.
Stinge, pentru 60 de minute, toate luminile din casa, institutie, firma, opreste toti consumatorii de energie ce nu sunt absolut necesari si acorda o ora Pamantului, sambata, in 23 martie intre orele 20:30 si 21:30.
Primaria Resita sprijina actiunea noastra, iar Municipiul Resita se regaseste printre orasele active in campanie. Cei care vor veni in Centrul Civic cu o lumanare vor avea parte de momente artistice (muzica folk, intermezzo coral, animatie, etc.) Cei mai mici dintre participanti se vor bucura de povesti la lumina lumanarii in cadrul Bibliotecii Judetene Paul Iorgovici.
Pentru a avea un mai mare efect, anunta-ti familia, rudele, prietenii, colegii, profesorii, clientii, vecinii, partenerii, comunitatea in care traiesti, sa se alature cu totii acestei actiuni.
S-au alaturat deja demersului nostru mai multe organizatii, companii, institutii precum: Rock Cafe, Liceul Mircea Eliade, Asociatia Culturala Resita Romana, Berlin Cafe, Colegiul Tehnic Resita, Parallel Jam, Casa de Cultura a Sindicatelor „Corneliu Diaconovici”, SC Gradimex SRL, Asociatia Cogito, Pizzeria Florio, Colegiul Economic al Banatului Montan, Libraria Semn de Carte, Asociatia Prietenii Muntilor, Colegiul National Traian Lalescu, etc.

Arata ca iti pasa! Sambata, 23 martie ora 20:30, Banatul Montan stinge lumina!
Mai mult de o Ora acordata Terrei inseamna o Sansa in plus acordata Viitorului nostru!

Incalzirea globala este un fenomen cu efecte majore la nivelul intregii planete. Modificarile climatice, topirea accelerata a calotei glaciare, desertificarea, sunt doar cateva dintre fenomenele prin care incalzirea globala este resimtita de catre fiecare dintre noi.
Pentru a trage un semnal de alarma legat de incalzirea globala, in 2007, orasul Sydney, din Australia, a initiat o actiune, denumita „Earth Hour” (Ora Pamantului), menita a reduce impactul uman cotidian la acest fenomen. Tinta initiativei din metropola australiana a fost una simpla: reducerea consumului de energie electrica prin oprirea timp de o ora a luminilor din apartamente, institutii publice si private, firme. Au raspuns apelului peste 2,2 milioane de oameni, firme si institutiii. Evolutia spectaculoasa pe care a cunoscut-o miscarea, de la prima editie din 2007 cu un singur oras
participant (Sydney) si pana in prezent, cu o implicare a mai mult de 6900 de orase din peste 150 de tari, a demonstrat ca 1,8 miliarde de oameni din întreaga lume isi doresc sa faca ceva concret pentru mediul inconjurator.
In 2013 actiunea se repeta si este programata pentru sambata, 23 martie la ora 20:30 cand mii de orase din intrega lume vor stinge luminile, trimitand un puternic mesaj mondial ca le pasa. Printre orasele care s-au inscris pana acum se numara si orase din Romania, Municipiul Timisoara devenind capitala Earth Hour 2013.
Earth Hour este un apel planetar la actiune care se adreseaza fiecaruia dintre noi, fiecarei companii si fiecarei comunitati. Alatura-te celor peste 1 miliard de oameni care vor stinge lumina pentru o ora. E un gest simbolic care arata ca ne pasa.
Facilitatile vietii de zi cu zi ar trebui sa ne faca mai responsabili. Energia, apa, masina, hrana sunt lucruri de care abuzam adeseori si al caror impact negativ il putem modifica.
Apelul a fost semnat si lansat la Resita, astazi, 20 martie 2011.

Comentarii

comentarii