De pe agenda de weekend a politistilor caraseni

Infracţiuni la regimul circulaţiei

În cadrul unei acţiuni pe linia circulaţiei rutiere desfăşurate în dimineaţa zilei de 18 ianuarie a.c., poliţiştii de la Poliţia Municipiului Caransebeş au efectuat semnalul regulamentar de oprire unui autoturism care a virat brusc dreapta.
Din verificările efectuate s-a stabilit că autoturismul, înmatriculat în străinătate, a fost condus de către C.C., în vârstă de 29 de ani, însă permisul de conducere i-a fost reţinut.
La testarea cu aparatul alcooltest, rezultatul a fost pozitiv.
În prezent cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducere pe drumurile publice a unui autovehicul de către o persoană căreia i-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce.
·
Într-o acţiune similară poliţiştii au oprit pentru control un alt autoturism pe Calea Severinului tot din municipiul Caransebeş. Din verificările efectuate s-a stabilit că autovehiculul a fost condus de către I.A., în vârstă de 19 ani. La testarea tânărului cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv, fiindu-i recoltate probe biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar de cercetare penală întocmit pentru conducerea unui autovehicul de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge.
·
În seara zilei de 17 ianuarie a.c., poliţiştii rutieri au oprit pentru control un moped pe strada C.D.Loga din Caransebeş.
Poliţiştii au constatat în urma verificărilor că bărbatul în vârstă de 39 de ani, care conducea vehiculul nu posedă permis de conducere, iar mopedul nu este înregistrat sau înmatriculat.
Cercetările continuă în cadrul unui dosar de cercetare penală întocmit sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de punere în circulaţie a unui vehicul neînmatriculat şi conducerea acestuia de către o persoană care nu posedă permis de conducere.
·

Prinşi în flagrant

În seara zilei de 17 ianuarie a.c., poliţiştii de la Poliţia Oraşului Moldova Nouă şi Postul de Poliţie Berzasca au prins în flagrant doi bărbaţi care încercau să sustragă bunuri din incinta unui imobil dezafectat ce aparţine unei societăţi comerciale din Berzasca.
M.N., în vârstă de 32 de ani şi R.M., în vârstă de 47 de ani, sunt bănuiţi că au încercat să sustragă diferite bunuri din imobil (aparat de susdură, trusă de chei, deşeuri feroase, etc.)
Cercetările continuă sub aspectul săvârşirii infracţiunii de tentativă la furt calificat.
·
Sancţiune contravenţională

În cursul zilei de 17 ianuarie a.c., în cadrul unei acţiuni desfăşurate pe raza localităţii Şoşdea, poliţiştii au oprit un bărbat care transporta lemn.
Bărbatul în vârstă de 35 de ani, nu a avut acte de provenienţă pentru cantitatea de 1,1 mc de lemn transportată.
Lemnul de esenţă plop şi stejar a fost confiscat, de asemenea şi un motoferăstrău a fost ridicat în vederea cercetărilor, iar bărbatul a fost sancţionat contravenţional cu suma de 2000 de lei.
Lemnul a provenit din tăierea a cinci arbori din zona „Gârle” a localităţii Gherteniş.

Comentarii

comentarii