De pe agenda de weekend a polițiștilor cărășeni

Contravenţii şi dosare penale

Poliţiştii rutieri şi de ordine publică din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Caraş-Severin, au desfăşurat acţiuni în perioada 3-5 iulie a.c., pe raza întregului judeţ, pentru prevenirea accidentelor rutiere produse pe fondul nerespectării regimului legal de viteză şi a consumului de alcool.

În cadrul acţiunilor pentru prevenirea accidentelor rutiere produse ca urmare a neadaptării vitezei la condiţiile de drum, au fost aplicate 359 de sancţiuni contravenţionale. Din acest total, 274 au fost pentru nerespectarea regimului legal de viteză, 6 pentru conducerea sub influenţa băuturilor alcoolice, 4 pentru efectuarea de depăşiri neregulamentare şi 75 pentru alte abateri.
Valoarea totală a contravenţiilor aplicate de poliţişti pe parcursul desfăşurării acţiunii s-a ridicat la peste 78000 lei.
De asemenea, pe lângă sancţiunile contravenţionale aplicate au fost reţinute 13 permise de conducere (4 pentru depăşiri neregulamentare, 7 pentru consum de alcool şi 2 pentru alte abateri) şi retrase două certificate de înmatriculare.

Accident rutier

În data de 05.07.2015 poliţiştii rutieri au intervenit la un accident soldat cu rănirea uşoară a unei persoane şi care a avut loc pe raza oraşului Bocşa, pe str. Măgura.
Din primele cercetări la faţa locului s-a stabilit faptul că în timp ce G.S., în vârstă de 51 ani, conducea un ansamblu de vehicule, format din autoutilitară şi remorcă, din direcţia str. Lugojului către str. Ezerişului, a accidentat un pieton care a pătruns neregulamentar pe partea carosabilă.
Victima fost transportată cu ambulanţa la Spitalul Oraşului Bocşa în vederea acordării de îngrijiri medicale.
Conducătorul ansamblului de vehicule a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.
·
Neatenţie la volan

În cursul zilei de 05.07.2015, pe DN 6, a avut loc un accident rutier soldat cu rănirea uşoară a unei persoane.
Astfel, cu ocazia cercetării la faţa locului s-a stabilit faptul că în timp ce B.S., cetăţean străin, conducea un ansamblu de vehicule, format din cap tractor şi semiremorcă, din direcţia Orşova către Caransebeş, într-un moment de neatenţie, a părăsit partea carosabilă şi a acroşat un alt ansamblu de vehicule, format din autoturism şi remorcă, care se afla staţionat pe acostament, în afara părţii carosabile.
În urma accidentului a rezultat rănirea uşoară a şoferului ansambului de vehicule care se afla staţionat pe marginea părţii carosabile, acesta fiind transportat la Spitalul Oraşului Orşova.
În continuare se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

·
Nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers

În data de 05.07.2015 Poliţia Municipiului Caransebeş a fost sesizată cu privire la producerea unui accident de circulaţie pe str. Calea Severinului din Caransebeş.
La faţa locului, s-a stabilit faptul că J.R., în vârstă de 19 ani, în timp ce se deplasa cu autoturismului din direcţia Centru către Buchin, nu s-a asigurat la schimbarea direcţiei de mers spre stânga şi a intrat în coliziune cu un alt autovehicul care era angajat în depăşirea sa.
În urma coliziunii, autoturismul angajat în depăşire a fost proiectat într-un imobil, şoferul acestuia fiind rănit uşor şi transportat la Spitalul de Urgenţă Caransebeş.
Ambii conducători auto au fost testaţi cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind negativ.
În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de vătămare corporală din culpă.

·
Autoturism radiat din circulaţie

În cursul zilei de 05.07.2015, pe raza Oraşului Oţelu Roşu, poliţiştii rutieri au oprit pentru control un autoturism la volanul căruia se afla un bărbat în vârstă de 42 ani.
Fiind efectuate verificări, s-a stabilit că autotursimul figurează radiat din circulaţie de către autorităţile străine.
Conducătorul auto a fost testat au aparatul alcooltest iar rezultatul a fost negativ.
În cauză poliţiştii au întocmit un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat.

Sub influenţa alcoolului

În cursul zilei de 05.07.2015, cu ocazia activităţilor de supraveghere a traficului rutier, poliţiştii au întocmit două dosare penale.
Pe raza Municipiului Reşiţa, a fost oprit pentru control un autoturism care se deplasa pe str. Pasajul Superior Lunca Bârzavei. Din verificări, s-a constatat faptul că la volanul acestuia se afla G.S., în vârstă de 32 ani, iar în urma testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv. Conducătorul auto a refuzat să-i fie prelevate mostre biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind astfel întocmit un dosar penal pentru săvârşirea infracţiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.
Pe DJ 571 B, în afara localităţii Bozovici, a fost depistat P.V., în vârstă de 38 ani, care se deplasa la volanul unui autoturism din direcţia Bozovici către Dalboşeţ. În urma verificărilor, s-a constatat faptul că şoferul nu posedă permis de conducere iar cu ocazia testării cu aparatul alcooltest rezultatul a fost pozitiv, bărbatului fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză se continuă cercetările pentru săvârşirea infracţiunii de conducerea unui vehicul sub influenţa alcoolului sau a altor substanţe şi conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

Comentarii

comentarii