De reținut: două afecțiuni tratate cu succes cu urzici

Urzicile au numeroase beneficii pentru sănătate. Ele tratează durerile articulare, căderea părului, infecţiile urinare, oboseala, tulburările de prostată, etc.

Iată 10 afecţiuni tratate cu urzici.

Urzicile sunt un comoară pentru sănătatea ta, chiar dacă ţi-e greu să le cureţi şi să le găteşti, pentru că înţeapă. Trebuie să ştii că substanţă care înţeapă din plantă este plină de acizi benefici sănătăţii: acid formic, acid acetic, acid galic, falavonoide, histamine, serotonină, etc. Virtuţile urzicii nu se opresc la asta. Urzicile conţin minerale (calciul, clor, magneziu, potasiu, sulf, zinc, siliciu şi o importanţă cantitate de fier), vitamine (mai ales B2, B5, B9, K, C şi provitamina A) , oligo-elemente şi o importanţă cantitate de clorofilă.

1. Urzici pentru păr
Urzicile îţi sar în ajutor atunci când ai părul uscat, tern sau afectat de vopsea. Infuzează timp de 10 minute 2 mâini de urzici uscate într-o cană cu apă fierbinte. Strecoară şi clăteşte-ţi părul după ce ai clătit şamponul. Infuzia poate fi folosită pentru a masa pielea capului în scopul accelerării creşterii părului său al limitări căderii.

2. Urzici pentru osteoporoza
Urzică este o plantă puternic remineralizanta, deoarece conţine siliciu şi bor. Ea este recomandată pentru a preveni osteoporoza, o demineralizare osoasă frecventa după 50 de ani.
Infuzează 3 linguri de frunze uscate de urzică în 500 ml de apă fierbinte în jur de 10 minute. Bea în jur de un litru de infuzie de urzici zilnic.

Comentarii

comentarii