De Sfântul Ion, polițiștii cărășeni au dat amenzi cu nemiluita – Peste 300 de sancțiuni

În perioada 7-9 ianuarie 2022, polițiștii cărășeni au acționat pe raza întregului județ, în vederea prevenirii și combaterii principalelor cauze generatoare de accidente rutiere, aplicând peste 300 de sancțiuni contravenționale celor care au încălcat prevederile legislative în vigoare. Ca măsură complementară, au fost reținute și retrase 38 de permise de conducere și certificate de înmatriculare.

În acest sfârșit de săptămână, polițiștii rutieri și cei cu atribuții pe linie de poliție rutieră au continuat activitățile pentru conștientizarea participanților la trafic cu privire la riscurile la care se expun dacă nu respectă normele rutiere în timpul deplasării pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, polițiștii au aplicat 303 sancțiuni contravenționale, dintre care 174 pentru nerespectarea limitelor legale de viteză impuse pe anumite tronsoane de drum.

36 de conducători auto și pasageri au fost sancționați pentru că nu au purtat centura de siguranță.

21 de conducători auto care nu au respectat regulile privind depășirea și alți 2 care au condus autovehicule aflându-se sub influența băuturilor alcoolice au fost sancționați contravențional, concomitent cu suspendarea dreptului de a conduce autovehicule pe drumurile publice.

Pentru abaterile constatate, au fost reținute în vederea suspendării, 28 de permise de conducere și retrase 10 certificate de înmatriculare.

Alte 16 sancțiuni contravenționale au fost aplicate de către polițiștii rutieri, pentru nerespectarea măsurilor prevăzute de Legea nr. 55 din 2020, pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de COVID-19.

De asemenea, au fost constatate 3 infracțiuni la regimul rutier.

Comentarii

comentarii

One thought on “De Sfântul Ion, polițiștii cărășeni au dat amenzi cu nemiluita – Peste 300 de sancțiuni

Comments are closed.