Deci se poate și așa- exces de zel pedepsit aspru- jandarmii care au intervenit cu violență, au fost demiși

jandarmi violentiSeful Jandarmeriei Bucuresti, Eugen Meran, a fost demis din cauza abuzurilor comise de cei aflati in subordinea sa, in urma cu un an, la protestele din Piata Universitatii, a anuntat, vineri, ministrul de Interne, Radu Stroe.

„Domnul general Meran a fost demis. Este pus la dispozitie, pentru ca e responsabil pentru ceea ce s-a intamplat atunci. Am mai facut cativa pasi. In cursul zilei de maine (sambata – n.r.), lamurim si cu persoana care dadea cu bocancii ca un animal”, a declarat ministrul Radu Stroe, vineri, la plecarea din Ministerul afacerilor Interne.
Potrivit ministrului de Interne, o comisie de disciplina il va audia acum pe generalul de brigaga Eugen Meran, cu privire la incidentele de la protestele din urma cu un an, din Piata universitatii.
Eugen Meran, care are in prezent gradul de general de brigada, se afla la conducerea Jandarmeriei Capitalei din noiembrie 2010, cand l-a inlocuit pe Gavrila Pop.
O ancheta este in desfasurare in acest moment, iar dosarul a intrat pe filiera penala, a adaugat Stroe.
Pe 4 decembrie 2012, Eugen Meran a fost atentionat in urma unor verificarilor interne privind modul de actiune la parada de Ziua nationala de la Arcul de Triumf.
„In urma aspectelor semnalate de catre o parte a mass-media, in legatura cu modul de indeplinire a misiunilor de asigurare a ordinii si linistii publice, de catre anumite efective ale Jandarmeriei, cu ocazia zilei de 1 decembrie – Ziua nationala a Romaniei, la nivelul institutiei noastre a fost demarata o verificare interna, referitoare la modul de actiune a personalului implicat, in urma careia, au fost luate urmatoarele masuri: atentionarea domnului general de brigada dr. Eugen Meran, directorul directiei Generale de Jandarmi a Municipiului Bucuresti; schimbarea din functie a domnului maior Claudiu Gogu, sef serviciu in cadrul aceleiasi structuri”, s-a precizat intr-un comunicat remis de Inspectoratul General al Jandarmeriei Romane.
Pe 17 decembrie, presedintele Traian Basescu i-a conferit lui Meran conferit Ordinul „barbatie si Credinta” – in grad de Cavaler, cu insemn pentru militari. Alaturi de Meran, tot atunci a fost decorati numerosi alti politisti, militari, dar si functionari publici si angajati bugetari ca personal contractual.
Protestele din ianuarie 2012 desfasurate in Piata universitatii – la care au iesit in strada, mai multe zile la rand, sute de persoane – au inceput pe 13 ianuarie, in semn de solidaritate cu subsecretarul de stat Raed Arafat, protagonist al unui conflict public cu presedintele Traian Basescu, pe tema reformelor din Sanatate. In timpul evenimentelor, au avut loc ciocniri intre manifestanti si fortele de ordine.

Comentarii

comentarii

One thought on “Deci se poate și așa- exces de zel pedepsit aspru- jandarmii care au intervenit cu violență, au fost demiși

  • 12 ianuarie 2013 la 23:23
    Permalink

    Ha Ha Ha! Big deal!
    Prin deminterea sefilor nu schimbi mentalitati, ci dai apa la moara prostilor.

Comentariile sunt închise.