Deja Moldova Nouă și turiștii au pierdut ,,bacul” si marele examen al turismului VIDEO

,,Se pare că n-a fost binecuvântat momentul” a declarat președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, referindu-se la semnarea contractului pentru operaționalizarea bacului de la Moldova Nouă ( vezi aici https://www.infocs.ro/bacul-de-la-moldova-noua-isi-va-relua-activitatea-de-trecere-a-dunarii-spre-serbia-video/ ). 

Exact 3 săptămâni s-au împlinit de la conferința de presă care anunța parteneriatul dintre Consiliul Județean Caraș-Severin și un agent economic care ar fi reluat activitatea de trecere a frontierei cu bacul de la Moldova Nouă. Încă de la început, operatorul a cerut optimizarea unor parametrii astfel încât activitatea de trecere a frontierei cu bacul din orașul din Clisură să devină una rentabilă.  

Romeo Dunca nu vede în asta o tragedie. Președintele CJ speră că activitatea de trecere a Dunării cu bacul, ar putea trece la o societate comercială care să se afle în subordinea primăriilor din zona clisurii. Adică primăriile din zonă să constituie o societate comercială care să aibă ca domeniu de activitate folosirea bacului.

Bacul de trecere a Dunării în Serbia, pe la Moldova Nouă a fost realizat printr-un proiect transfrontalier. Circulația acestuia ar da un nou impuls activității turistice din zona de sud a Banatului Montan. Cele mai apropiate puncte de trecere a frontierei cu Serbia, sunt cele terestre de la Naidăș – Călugăra la aproape 50 de km și cel peste barajul de acumulare de la Porțile de Fier aflat la aproape 100 de km spre sud. 

Comentarii

comentarii