Deponeul ecologic de la Lupac nu funcționeaza la capacitate din cauza carasenilor VIDEO

Președintele Consiliului Județean Caraș-Severin, Romeo Dunca, împreună cu primarii mai multor comune și orașe au efectuat o vizită la Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Lupac. Acest a fost dat în funcțiune pe 21 august și ar trebui să primească deșeurile colectate din toate localitățile județului.

Construit din fonduri europene, Centrul Integrat de Management al Deșeurilor de la Lupac a fost dat în folosință cu mari întârzieri, dar nici măcar acum nu funcționează la parametrii optimi. Una dintre marile probleme o reprezintă faptul că, în proporție covârșitoare, în localitățile din județ, deșeurile nu sunt colectate selectiv, fapt ce, pe de-o parte îngreunează activitatea la deponeu, iar pe de altă parte, crește costurile.

Primăriile încearcă să se adapteze și să găsească soluții. Sistemul integrat de management al deșeurilor a fost realizat printr-un proiect cu finanțare europeană în valoare de 35 de milioane de euro și cuprinde, pe lângă centrul de la Lupac, 5 stații de transfer în județ.

Comentarii

comentarii