Deputata Valeria Schelean sare la gâtul lui Ponta

Valeria Schelean, Vicepreședintele comisiei comune a Camerei Deputaților și Senatului pentru elaborarea propunerilor legislative de revizuire a Constituției, îi solicită în mod oficial lui Victor Ponta să dispună majorității parlamentare să reînceapă lucrările aceste comisii.

În plus, având în vedere ceea ce se întâmplă în Comisia de Cod Electoral, Valeria Schelean cere ca lucrările comisiei pentru revizuirea Constituției să fie publice.

Comisia de revizuire a Constituției trebuie convocată cât mai rapid, așa cum s-a întâmplat în cazul celei de Cod Electoral

Președintele PSD Victor Ponta continuă să manipuleze opinia publică și să folosească dubla măsură atunci când face invitații publice către opoziție pe tema revizuirii Constituției, în condițiile în care în Parlament nu a făcut niciun demers pentru reînceperea lucrărilor Comisiei speciale pentru revizuirea Constituției.

Invitațiile pe Facebook adresate opoziției, făcute, cu siguranță, doar din motive de imagine, nu repezintă nimic dacă nu sunt urmate și de gesturi politice concrete, care să dovedească seriozitatea președintelui PSD și a partidului său.

Nu pot să nu mă întreb de ce pentru Comisia de Cod Electoral s-a putut găsi disponibilitate politică pentru reluarea lucrărilor, dar pentru Comisia pentru revizuirea Constituției nu se găsește aceeași disponibilitate. Dacă PSD și domnul Victor Ponta ar fi serioși, atunci ar instrui parlamentarii majorității parlamentare să reînceapă și lucrările acestei comisii și să trecem la punerea Constituției în acord cu nevoile României și ale cetățenilor săi.

În plus, având în vedere lipsa de transparență din cadrul Comisiei pentru Cod Electoral, doresc să atrag atenția că lucrările Comisiei pentru revizuirea Constituției trebuie să fie publice. Nu se poate modifica legea fundamentală a țării ascunzându-ne de ochii cetățenilor.

În calitate de Vicepreședinte al Comisiei parlamentare comune a Camerei Deputaţilor şi Senatului pentru revizuirea Constituţiei, îi cer pe cale oficială președintelui PSD Victor Ponta să dispună parlamentarilor majorității să reînceapă lucrările acestei comisii înainte de startul sesiunii parlamentare din februarie.

Comentarii

comentarii