Deputata Valeria Schelean, șocată de atitudinea parlamentarilor PSD

Valeria Schelean, șocată de atitudinea parlamentarilor PSD : „Această decizie este similară cu o lovitură de stat”. Lovitură de stat – astfel a catalogat deputatul cărășan Valeria Schelean votul dat de parlamentarii puterii ieri în cazul ordonanței traseișitilor.

Partidul Național Liberal a salutat decizia Curții Constituționale a României care a declarat ca fiind neconstituțională legea aprobării ordonanței migrării politice. Legea s-a întors în Parlament, iar unii parlamentari, printre care și Valeria Schelean, declarau că cei care și-au părăsit partidele ar trebui să își piardă funcțiile. În cadrul ședinței comune de ieri a Comisiei Juridice și a Comisiei de Administrație din Camera Deputaților, în care s-a discutat reexaminarea Legii de aprobare a Ordonanței Traseismului, parlamentarii majorității guvernamentale au propus două articole, dintre care unul prevede că legea este una de respingere a Ordonanței, iar al doilea, surprinzător, prevede că toate efectele pe care le-a produs Ordonanța neconstituțională se păstrează. Valeria Schelean a declarat că această decizie este similară cu o lovitură de stat.

„Cu alte cuvinte, PSD dorește respingerea Ordonanței Traseismului, dar, în același timp, vrea păstrarea efectelor migrației politice. Acest lucru reprezintă un paradox pe care nu-l pot explica juridic, dar îl pot explica politic prin temerea că, dacă va pierde consilierii locali, județeni, și primarii care au migrat, PSD va pierde controlul în teritoriu. Dacă o asemenea lege va trece de Parlament, PNL va ataca, din nou, la Curtea Constituțională, textul de lege adoptat de către parlamentarii majorității PSD. În plus, consider că acest comportament politic nu poate fi tolerat și se impune de urgență demisia Guvernului Ponta, pentru că majoritatea care-l susține în Parlament terfelește democrația, Constituția și orice urmă de lege în România”, afirmă Valeria Schelean.

În declarațiile publice ale politicienilor cărășeni, printre care Ion Mocioalcă, dar și Sorin Frunzăverde, se precizează că nu este posibil ca aleșii locali să își piardă funcțiile deoarece aceștia au acționat conform unei legi aflate în vigoare și de asemenea nicio lege nu se poate aplica retroactiv.

Comentarii

comentarii