Deschiderea anului școlar 2023-2024 la Școala Gimnazială 7 Reșița VIDEO

A sosit toamna şi odată cu ea, începerea şcolii. O etapă importantă în viaţa copilului care păşeşte în clasa I, devenind ,,micul şcolar”. Va mai aduceţi aminte de prima voastră zi de şcoală?

Cu siguranţă şi micuţii de la Scoala Gimnaziala Nr. 7 din Reşita îşi vor aminti de prima zi de Clasa a I a. Până acum, etapa petrecută la clasa pregătitoare a fost un fel de grădiniţă mai elaborată, mai cu pretenţii. Un fel de joacă serioasă de-a şcoală. dar acum, s-a isprăvit. Bobocii au venit la școală – care cu părinţii, care cu bunicii sau și cu unii și cu alții.

Fiindcă trebuie să recunoaștem cinstit că odată cu copiii, şi părinţii ,,încep” clasa I. Ei sunt îngrijoraţi şi au diverse gânduri legate de adaptarea copilului la şcoală, dacă doamna învăţătoare o să fie prea bună sau prea dură, dacă cel mic o să facă faţă cerinţelor şcolare, cum o să se descurce la teme, dacă va învăţa cu plăcere sau pentru note, etc. Toate acestea sunt normale, sunt rodul dragostei noastre pentru copii şi ale dorinţei de a le fi bine.

În schimb micuţii au fost bucuroşi de revederea cu colegii, dar de această dată au stat mult mai serioşi în bănci. Doar sunt elevi de clasa întâia, nu-i aşa? Şi aşa cu zic şi face romanul când porneşte la drum sau se apucă de treabă nouă, sa zice şi noi în cor cu cei mici un creştineşte ,,Doamne ajută la toată lumea” şi drum frumos şi minte limpede în noul an ce tocmai a început pentru picii şi prințesele părinţilor şi bunicilor!

Aproape 37.000 de elevi și preșcolari au început, astăzi, cursurile în Caraș-Severin. Cu câteva excepții, școli aflate în renovare, toate unitățile de învățământ din județ au condiții bune și avize și autorizații de funcționare.

În acest an școlar, în Caraș-Severin funcționează 402 unități de învățământ. Dintre acestea, doar opt, toate din mediul rural nu au autorizație sanitară de funcționare deoarece sunt în reabilitare.

Comentarii

comentarii