@Breaking newsActualitate

Descinderi și percheziții D.N.A. la Caransebeș VIDEO

Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție – Secția de combatere a infracțiunilor asimilate celor de corupție, efectuează cercetări într-o cauză penală ce vizează suspiciuni privind săvârşirea unor infracţiuni asimilate celor de corupție, comise în perioada 2016-2022. Este vorba de obținerea nelegală de fonduri europene, în contextul implementării unor proiecte derulate de Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) și Agenția pentru Finanțarea Investițiilor Rurale (AFIR).

În cursul zilei de 08 iunie 2023, ca urmare a obținerii autorizărilor legale de la instanța competentă, se efectuează percheziții domiciliare în trei locații, situate pe raza municipiului Caransebeș, județul Caraș –Severin, reprezentând sediile unor societăți comerciale și domiciliile unor persoane fizice.

În cauză, procurorii beneficiază de sprijin din partea Direcției Generale Anticorupție și a Inspectoratului General al Jandarmeriei Române.

Fraudarea fondurilor europene pentru agricultura ecologica. Prejudiciu jumătate de milion de euro. Persoanele suspecte luau finanțare pentru livezi inexistente, pe numele lor sau ale unor rude. Mai departe pe lanțul infracțiunilor, aceștia aveau pe ,,cineva” la biroul inspectori APIA care semnau că terenurile și culturile exista cu adevărat.

Raportat la actele procedurale efectuate în prezenta cauză, precizăm că, atunci când împrejurările vor permite, vom fi în măsură să oferim detalii suplimentare.

Comentarii

comentarii