Descinderi si perchezitii in această dimineață-Fiu de poliţist din Timiş membru al unei reţele care lua credite cu acte false VIDEO

descinderi la poartaZeci de percheziţii, în această dimineaţă, în judeţul Timiş. Poliţiştii de la Crimă Organizată au descins în 31 de locaţii pentru a anihila o reţea de falsificatori care luau din bancă credite cu acte false. Oamenii legii vor duce 35 de persoane la audieri, lideri ai reţelei dar şi pensionari care erau trimişi să ridice banii dându-se drept falşi pensionari din Ministerul Apărării dar şi din MAI. Cel care le falsifica actele infractorilor, spun surse din cadrul anchetei, este chiar fiul de 17 ani al unui poliţist care activează în IPJ Timiş.
Oamenii legii au descins în 31 de locaţii din Timişoara, Moşniţa Nouă, Săcălaz, Ciacova sau Deta.

Membrii reţelei sunt monitorizaţi înca din 2011 timp în care au reuşit să pună mâna pe peste 450 de mii de lei, bani luaţi din bancă cu acte false. Practic, liderii grupului puneau la punct actele pe numele unor pensionari fictivi din Ministerul Apărării dar şi din MAI iar apoi racolau persoane în vârstă care să ridice banii din bancă. În ultimul an, cel care falsifica actele este un timişorean de 17 ani, fiul unui poliţist care activează în IPJ Timiş. Mai mult, băiatul era îndrumat de mama lui, cu care locuia, şi care este şi ea membră a reţelei de falsificatori. Poliţiştii susţin că infractorii activează încă din 2007 şi, mai mult, doi dintre ei au fost chiar reţinuţi la sfârşitul lui 2012 după ce au fost prinşi în timp ce încercau să ridice un credit obţinut cu acte false.

Comentarii

comentarii