Dezastrele marca Hidroconstrucția s-au răsfrânt asupra schimbării conducerii la ADI Aquabanat

Actualitate

Hidroconstrucția își face de cap în oraș și nimeni nu poate face nimic pentru a împiedica haosul creat pe străzile Reșiței. Aquacararaș a licitat pentru această firmă iar situația a scăpat de sub control, astfel că primarul Ioan Popa intervine în schimbarea consiliului de administrația de la ADI Aquabanat pentru a preîntâmpia, spune el, situația în care se află în prezent proiectul Aquacaraș. Astfel că, la sfârșitul acestei săptămâni a fost convocată Adunarea Generală a acționarilor la ADI Aquabanat privind schimbarea consiliului de administrație prin numirea a 7 noi membri, printre aceștia sunt și juriști cu experiență și specialiști care să nu facă aceleași greșeli ca cele ale Aquacaraș.

Deși viceprimarul Paul Vasile vrea să-i disciplineze pe cei care sparg și uită să refacă orașul, primarul Popa a dat de înțeles că această ”caracatiță” care s-a întins peste tot în municipiu și județ, constructorul Hidroconstrucția ales de Aquacaraș să execute lucrările la rețea, își face liniștită de cap pentru că nimeni nu poate interveni în lucrări.

După două ședințe în care viceprimarul Vasile Paul i-a apostrofat dur pe cei de la Hidroconstrucția că fac lucrări de mântuială la rețeaua de apă canal, primarul Reșiței a ținut să vină și el cu precizări pentru opinia publică. Edilul a readus în discuție situația critică a străzilor 24 Ianuarie, Făgărașului, dar și a străzilor din zona Muncitoresc și Stavila.

”Vreau ca publicul să știe că noi cunoaștem această situație însă noi nu suntem contractanți. Primăria Reșița a cedat infrastructura de apă și canalizare a orașului către Aquacaraș acum mai bine de 10 ani și Aquacaraș exploatează această rețea de apă-canal, are aceste proiecte cu fonduri europene și noi nu suntem parte în aceste contracte. Deci modul în care noi putem interveni pe aceste lucrări e destul de redus”, a explicat primarul Popa.
Tot ceea ce poate face Primăria pentru a mai limita din dezastrele marca Hidroconstrucția este ca atât aceasta, cât și firmele subcontractante să nu mai primească aviz de spargere pentru alte lucrări până când nu se finalizeaza lucrările începute.

De asemenea Popa nu a ezitat să amintească de constructorul Electrosistem, subcontractant Hidroconstrucția, firmă despre care spunea că ar aparține fostului viceprimar Ioan Crina și care ar fi beneficiat în anii anteriori de o facilitate din partea administrației locale legate de servicii pentru stația de asfalt, adică firma își făcea asfalt în stația primăriei.

Comments

comments

Powered by Facebook Comments