Dezastru lângă Reşita – Incendiu de vegetaţie extins la sălaşele din Lupac VIDEO

Cel puţin 6 sălaşe şi construcţii au ars lângă Lupac în zonele Polienița si Ruliac. Acestora li se adaugă sute de hectare de teren şi mai multe clăi de fân și trifoi lăsând animalele fără nutreţ. Dezastrul s-a produs din cauza incendiilor de vegetaţie din ultima săptămână.

Oamenii au cerut ajutorul pompierilor militari. Aceştia abia mai fac faţă zecilor de incendii cu care se confruntă zilnic în tot judeţul. Situaţia a fost aşa de gravă încât s-a decis convocarea la serviciu a pompierilor militari aflaţi în concediu sau recuperări.

Cu toate că situaţia se repeta an de an, până acum nimeni nu a fost prins sau amendat. Incendiile sunt provocate intenţionat de proprietarii de terenuri care doresc să scape de iarbă uscată fiindcă încep verificările de la APIA. Sătenii pierd subvenţia în cazul în care terenul nu este …cosit. Aşa că, pentru a ascunde lenea şi nepăsarea, toamna târziu şi primăvara, terenurile sunt incendiate – lucru interzis de lege, dar din păcate nesancţionat până acum.

Biologii spun că aceste incendii produc un adevărat dezastru ecologic. Focul a ucis mii de insecte, a distrus culcuşuri de sălbăticiuni şi cuiburi de păsări. O comisie formată din specialişti din cadrul Parcului Naţional vă evalua pagubele produse.
Multumiri speciale lui Marian pentru imagini.

Comentarii

comentarii