Dezbaterea organizata de Liga Tinerelor Social Democrate , cu tema” Femeia la inceput de drum- cariera si familie.”

In premiera pentru România, Liga Tinerelor Social Democrate, for care face parte din TSD, a organizat o dezbatere punând in discuție o tema provocatoare : „Femeia la inceput de drum. Cariera si Familie!”
Evenimentul organizat a avut loc marți, 16 februarie 2016, la sediul PSD Județean Caras-Severin, str. G. Enescu NR. 8 din Resita.

TSD începe schimbarea în politica punând in discuție condiția femeii aflată la inceput de drum in România si alegerile pe care o tânără trebuie sa le faca între carieră si familie. Scopul principal al dezbaterilor propuse constă în identificarea problemelor reale cu care se confruntă femeile atunci când sunt nevoite să împace în mod eficient viața de familie cu cea profesională.

TSD isi ia in serios rolul sau de deschizător de drumuri si trasează cu responsabilitate schimbarea clasei politice prin schimbarea mentalităților si practicilor partidelor politice. In acest context, primul pas pe care il face TSD este sa redefinească care este rolul, locul si aportul femeilor intr-un partid si pe scena politica in general.

La dezbatere au participat doamne si domnisoare implicate politic, dar si femei care nu sunt implicate politic , dar care au o cariera de succes, care sunt mame, iubite si soții . Deasemeni a fost prezenta si conducerea Org. Jud. OFSD Caras-Severin, presedinta organizatiei TSD Caransebes, Diana Aninoiu, reprezentate ale tinerelor din organizatiile TSD Resita si TSD CS.

Domnisoara presedinte a Ligii Tinerelor Social Democrate Caras-Severin – Laura Lațcu a moderat aceasta dezbatere si a explicat ce-si propune aceasta liga, care este scopul acestei dezbateri si a încercat sa afle împreună cu celelalte invitate ce contează mai mult: familia sau cariera. Discutiile au atins problematici de interes major: decalarea familiei în favoarea carierei și sprijinul oferit femeilor de către stat şi cel oferit de către familia extinsă. S-a discutat si referitor la : dat fiind ca echilibrul dintre familie și viața profesională este destul de dificil de atins, care ar fi solutiile ; modul în care este percepută femeia de carieră în societatea românească.

Prezenta la dezbatere, presedintele TSD CS Mihaela Popovici a declarat: ” Ma bucur extrem de mult, ca am reusit in aceasta seară sa facem posibila aceasta intalnire, unde am reunit femei cu experiențe diferite si a fost o atmosfera unde s-a pus in echilibru familia si cariera unei femei. O sa multumesc d-nului presedinte PSD CS, Ion Mocioalca pentru ca are incredere in forța, in curajul si in loialitatea tinerilor, dar mai ales pentru faptul ca încurajează egalitatea de sanse si sprijină proiectele tinerilor”

Această dezbatere a avut loc simultan atât la nivel central, cât și la nivel național, fiind organizată de filialele Ligii Tinerelor Social Democrate.


Biroul de presa al PSD Caras-Severin

Comentarii

comentarii