DIICOT a destructurat un grup infracţional organizat specializat în traficul de persoane

Chiar dacă acest material pare să nu aibă legătură directă cu județul Caraș Severin, citiți și vă cruciți și vedeți până unde s-a ajuns. DE aici puteți trage concluzia că ,,sosirea necontrolată” a refugiaților din lumea arabă, este cât se poate de organizată. Iată ce spune un comunicat de presă al DIICOT-ului din această dimineață:
,,La data de 19.01.2016 procurorii Direcţiei de Investigare a Infracţiunilor de Criminalitate Organizată şi Terorism – Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud împreună cu ofiţeri de poliție judiciară din cadrul Serviciului de Combatere a Criminalităţii Organizate Bistriţa – Năsăud au efectuat un număr de 9 percheziţii domiciliare pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud în cadrul unei acţiuni vizând destructurarea unui grup infracţional organizat specializat în săvârşirea infracţiunii de trafic de persoane.

În cauză, există suspiciunea rezonabilă că în perioada 2015-2016 pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud s-a constituit un grup infracţional organizat care a avut ca scop recrutarea unor persoane de sex masculin, conducători auto, care, prin înşelăciune sau prin ameninţări cu acte de violenţă, i-au determinat să transporte mai mulţi suspecţi, membrii ai grupului, în Turcia.

S-a reţinut că în respectiva locaţie copiii minori ai membrilor grupului erau determinaţi să cerşească în locuri publice, iar pe conducătorii auto recrutaţi, prin inducere în eroare, i-au transferat unor grupări infracţionale turceşti.

Din materialul probator administrat în cauză s-a reţinut că membrii grupului infracţional din Turcia le-au determinat pe persoanele vătămate racolate de pe raza judeţului Bistriţa – Năsăud să efectueze transporturi, sub ameninţare, din localitatea Izmir din Turcia până la graniţa vestică a Turciei, transporturi în care se aflau cetăţeni de origine siriană, persoane de sex masculin şi feminin precum şi copii, obţinând în acest fel sume mari de bani.

Ulterior, cetăţenii de origine siriană au fost introduşi ilegal în spaţiul Uniunii Europene, pe ruta Turcia – Grecia – Macedonia – Serbia, prin România sau Ungaria.

La sediul DIICOT- Biroul Teritorial Bistriţa – Năsăud vor fi aduse, în vederea audierii, un număr de 9 suspecţi.

Suportul de specialitate a fost asigurat de către Direcţia Operaţiuni Speciale.

Acţiunea a fost efectuată cu sprijinul BCCO Cluj – Napoca, IPJ Bistriţa – Năsăud şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi Gelu Voievod – Bistriţa – Năsăud.

Facem precizarea că pe întreg parcursul procesului penal, suspecţii şi inculpaţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.

Comentarii

comentarii