Din agenda politistilor caraseni: hoti, pungasi si betivani

Identificați de polițiști după săvârșirea unor infracțiuni de furt

În perioada 07-09.06.2019, în urma acțiunilor desfășurate polițiștii Inspectoratului Județean de Poliție au identificat mai multe persoane bănuite de comiterea unor furturi pe raza județului.
Astfel, în data de 07.06 a.c., polițiștii Secției 8 Poliție Rurală Oravița au identificat un tânăr de 18 ani din Răcășdia, bănuit că în seara zilei de joi, ar fi pătruns prin escaladarea unui gard în curtea locuinței unui bătrân în vârstă de 89 de ani, din localitate, de unde ar fi sustras mai multe bunuri.
Deasemenea în seara zilei de sâmbătă, polițiștii din cadrul Postului de Poliție Vrani au fost sesizați cu privire la furtul unor bunuri din locuința unei femei de 56 de ani, din satul Iertof, faptă petrecută în data de 07.06.2019. La scurt timp, polițiștii au identificat un tânăr de 21 de ani din localitate, bănuit de comiterea faptei sesizate.
În ambele cazuri au fost întocmite dosare penale privind săvârșirea infracțiunilor de furt calificat și furt.

Tot în data de 07.06 a.c., polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Reșița au identificat doi bărbați în vârstă de 28, respectiv 24 de ani, domiciliați în Oravița și Reșița, suspectați că în cursul nopții, în jurul orelor 00.30, ar fi sustras, profitând de neatenția persoanei vătămate – un bărbat de 37 de ani, suma de 210 lei din buzunarul acestuia, în timp ce se aflau în apropierea stației de autobuz Victoria.
În urma cercetărilor a fost continuată urmărirea penală față de cei doi suspecți, sub aspectul săvâșirii infracțiunii de furt calificat.

În cursul aceleiași zile, în jurul orelor 16.05, polițiștii Biroului de Ordine Publică din cadrul Poliției Municipiului Reșița au identificat un bărbat de 33 de ani, din Câlnic, bănuit că a sustras cu o căruță, material lemnos din exploatarea forestieră din Valea Rociolor, zona Colțan.
Cantitatea de 2.1 metri cubi material lemnos de esență gorun și carpen a recuperată și restituită persoanei vătămate.
Și în acest caz polițiștii au întocmit dosar de cercetare penală pentru comiterea infracțiunii de furt.

Dosare penale întocmite de polițiștii rutieri

La data de 08.06 a.c., polițiștii din cadrul Poliției Orașului Oțelu Roșu au oprit pentru control, pe DJ 683 pe raza localității Măru, un autoturism condus de un bărbat de 51 de ani din localitate, care nu poseda permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule.
Totodată conducătorul auto avea o alcoolemie de 0.88 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

Acționând pe raza satului Izgar, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Bocșa au identificat în trafic, în data de 09.06 a.c., orele 17.50, un autovehicul condus de un bărbat de 47 de ani, din Vermeș, care figura în evidențe având permisul de conducere reținut. Deasemenea acesta avea o alcoolemie de 0.82 mg/litru alcool pur în aerul expirat.

În ambele cazuri, cei doi conducători auto au fost conduși la Spital în vederea recoltătii de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei, pe numele lor fiind întocmite dosare penale pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe.

Tot conducând sub influența băuturilor alcoolice a fost depistat și un bărbat de 41 de ani din Oravița, oprit pentru verificare regulamentară de către polițiștii Orașului Moldova Nouă în noaptea de 09.06.2019, pe raza localității Măcești.
Conducătorul auto avea o alcoolemie de 0.41 mg/litru alcool pur în aerul expirat, motiv pentru care i s-a întocmit dosar penal pentru săvârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau altor substanțe și a fost condus la Spitalul Orășenesc Moldova Nouă, în vederea recoltării de mostre biologice de sânge pentru stabilirea alcoolemiei.

În data de 10.06 a.c., orele 04.30, în timpul unei acțiuni desfășurate pe DJ 608A, la ieșirea din Municipiul Caransebeș, polițiștii au observat un autoturism care circula haotic spre satul Zervești.
Imediat, aceștia au pornit în urmărirea autovehiculului, cu autospeciala din dotare, având semnalele luminoase și acustice în funcțiune.
Conducătorul auto și-a continuat deplasarea, mărind viteza mașinii, iar la un moment dat acesta a pierdut controlul asupra direcției de mers, a părăsit partea carosabilă, continuând să ruleze pe un teren agricol, mașina oprindu-se după circa 25 de metri într-o grădină.
La volanul autoturismului a fost identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat de 30 de ani din Turnu-Ruieni, care emana vapori de alcool în aerul expirat, motiv pentru care i s-a solicitat să accepte testarea cu aparatul etilotest, acesta refuzând categoric.
Bărbatul a fost condus la Spitalul Municipal Caransebeș, unde a refuzat recoltarea probelor biologice de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.
Conducătorul auto se afla singur în mașină și nu a suferit vătămări corporale, fiind înregistrate doar avarii minore ale autovehiculului.
Cercetările continuă cu privire la comiterea infracțiunii de refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice.

Comentarii

comentarii