Din agenda politistilor caraseni: un hot, doi betivani si un transport ilegal

Bănuit de furturi din locuințe, identificat de polițiști

În data de 15.06 a.c., în zona Gării Caransebeș, polițiștii Secției 1 Poliție Rurală Reșița, împreună cu polițiști din cadrul Postului de Poliție Transporturi Feroviare Caransebeș au identificat un bărbat de 52 de ani, din județul Arad, bănuit că în perioada 01.05-15.06.2019 ar fi sustras bunuri din mai multe locuințe de pe raza Comunei Brebu Nou.

Astfel, în cursul zilei de sâmbătă, polițiștii au fost sesizați de către un bărbat din Reșița, cu privire la faptul că persoane necunoscute au pătruns prin efracție într-o casă de vacanță, pe care o deține în Comuna Brebu Nou, iar din interior au sustras mai multe bunuri.

În urma activităților desfășurate, polițiștii au stabilit că suspect de comiterea faptei sesizate este un bărbat de 52 de ani, din Arad, lucrător sezonier în zonă, pe care l-au identificat și condus la sediul Postului de Poliție Brebu Nou, în vederea audierii.

Totodată, acesta este bănuit că în cusul lunii mai 2019, ar fi pătruns, prin același mod de operare, într-o altă locuință de pe raza comunei Brebu Nou, de unde ar fi sustras bunuri.

Prejudiciul cauzat prin săvârșirea celor două infracțiuni, în valoare de peste 4.500 de lei, a fost recuperat în totalitate și restituit persoanelor vătămate.

În continuare polițiștii efectueaza cercetări în vederea probării întregii activități infracționale a suspectului, pe numele său fiind deschis dosar de cercetare penală sub aspectul comiterii infracțiunilor de furt calificat.

Cercetați pentru infracțiuni la regimul rutier

Acționând pe raza județului, în perioada minivacanței de Rusalii, polițiștii cărășeni au oprit în trafic, pe raza orașelor Bocșa și Anina, două autovehicule conduse de doi bărbați, în vârstă de 20, respectiv 41 de ani, care se aflau sub influența alcoolului.

Astfel, în data de 16.06 a.c., orele 01.05, pe strada 1 Mai din Bocșa, polițiștii au observat un autoturism care circula haotic, procedând la oprirea regulamentară a acestuia.
În urma testării cu aparatul etilotest a șoferului, a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg/litru alcool pur în aerul exirat.

Și polițiștii orașului Anina au identificat în noaptea de 17.06 a.c., orele 00.10, pe raza orașului, un conducător auto, din localitate, care conducea un autovehicul, având o alcoolemie de 1,58 mg/litru alcool pur în aerul expirat. Totodată, acesta figura în evidențe având permisul de conducere anulat.

Cei doi bărbați au fost conduși la spital pentru recoltarea de probe biologice în vederea stabilirii alcoolemiei, fiind cercetați pentru savârșirea infracțiunilor de conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe și în cazul bărbatului din Anina și pentru săvârșirea infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis de conducere.

A transportat material lemnos fără documente legale

În data de 15.06 a.c., polițiștii din cadrul Poliției Stațiunii Băile Herculane au oprit pentru control, pe DN 6, în localitatea Topleț, un autocamion, condus de un bărbat din județul Dolj, care transporta material lemnos, fără documente legale.

Din primele verificări s-a stabilit că pe avizul de însoțire emis la aceeași dată, era înscrisă cantitatea de 17 metri cubi material lemnos de esență fag, însă în urma cubajului a rezultat o cantitate de 22 metri cubi.

Cantitatea de 5 metri cubi material lemnos esență fag, rezultată în plus față de cantitatea înscrisă în documentele de transport a fost ridicată în vederea confiscării și predată în custodie Ocolului Silvic Băile Herculane.

Deasemenea conducătorul autocamionului a fost sancționat, conform Legii 171/2010 Republicată, cu amendă în cuantum de 3.000 de lei.

Comentarii

comentarii