Din nou Caraş Severin este in top-ul codaşilor, ultimul loc la Definitivat cu dascăli de nota 1

titularizareLa fel ca si la Bac, la examenul de Definitivat al dascălilor, Caraș Severin a reușit aceiași performanță de a fi  pe ultimul loc. Suntem judetul cu cea mai mica rata de promovare la Definitivat din Romania. Din 75 de candidați prezenti la examen, doar 22 au obtinut nota minima impusa de Minister, care anul acesta a fost 8, in loc de 7.

Cea mai mica nota a fost 1,45, a unei invatatoare din Farliug, care, culmea, la inspectiile de la clasa a obtinut rezultate remarcabile.
Cadrele didactice care au susținut examenul de definitivat au aflat rezultatele. Și nu au fost deloc îmbucurătoare. În Caraș-Severin, 88 de profesori  s-au înscris la testare. Cu toții au trecut mai întâi prin emoțiile inspecțiilor la clasă, la care au obținut rezultate foarte bune. Paradoxal, notele pe care le-au obținut la proba scrisă nu au fost la fel de bune. Din 88 de candidați înscriși 13 nu s-au prezentat, iar 53 nu au promovat examenul.
Unele cadre didactice au obținut note rușinoase, deși la inspecțiile de la clasă au avut rezultate remarcabile. Este cazul unei învățătoare din Fârliug, care a luat nota 1,45.

Comentarii

comentarii

Un comentariu la „Din nou Caraş Severin este in top-ul codaşilor, ultimul loc la Definitivat cu dascăli de nota 1

  • 24 iulie 2013 la 8:14
    Permalink

    Nota din catalog de mult nu mai reprezinta un criteriu de departajare in Romania. Examenul este fara sens si da din nou frau speculatiilor. Beneficiarii profesorilor sunt elevii si parintii, ei au dreptul sa dea note, sa aprecieze sau nu munca dascalului. Cel putin in scoala pentru ca dupa aceea exista interviul adica primeste un servici bun acela care-l are pe „vino-ncoace”

Comentariile sunt închise.