Din nou copacii de pe malul stâng al râului Nera sunt măcelăriţi

Astăzi 29.12.2015 s-au realizat tăieri masive de arbori , în contradicţie cu Codul Silvic, pe malul stâng al râului Nera, pe teritoriul Romaniei, in dreptul localitatii Zlatita, conform hartilor atasate.

Colegii sarbi de la Asociaţia AURORA din Bela Crkva au monitorizat timp de 4 ore aceste tăieri , intre orele 12.00 şi 16.00 , şi ne-au informat că este posibil ca tăierile să fie făcute chiar de către cetăţeni sârbi deoarece pe teritoriul Serbiei aprovizionarea cu lemn de foc constituie o problemă.

Menţionăm că pe teritoriul Serbiei , de-a lungul râului Nera, este instituită rezervaţia Caraş – Nera, în timp ce în România pe malul stâng al Nerei, nu este instituit un regim special de protecţie pentru ca ecosistemul transfrontalier al râului Nera să fie protejat in mod unitar.

GEC Nera a sezizat in urma cu o oră Poliţia de Frontieră, Inspectoratul Judeţean al Politiei Caras – Severin, Comisariatul Teritorial de Regim Silvic Timişoara şi a cerut constatări şi transmiterea de informaţii privind legalitatea acestor tăieri de arbori.

GEC Nera

Comentarii

comentarii